2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:05

Belföld

Elkeseredett kísérlethez folyamodott Dobrev Klára

Mint arról pénteken beszámoltunk a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából többek között kiderült: a Fidesz támogatottsága (47 százalék) nem változott februárhoz képest, viszont az ellenzéki oldalon jelentős változást lehet tapasztalni.

  • Elkeseredett kísérlethez folyamodott Dobrev Klára

A felmérés szerint ugyanis Magyar Péter leendő pártja (13 százalék) holtversenyben van a DK-MSZP-P hárompárti koalícióval (13 százalék) és a Kétfarkú Kutya Párttal (11 százalék). Vagyis

minden jel arra mutat, hogy az átalakulás legnagyobb vesztese a Momentum, amely a bejutási küszöböt sem éri el (4 százalék).

A Gyurcsány-párt már tervet is szőtt

„Ha Orbán veszít június 9-én, akkor másnap előre hozott országgyűlési választást fogunk követelni” – írta Dobrev Klára a ­Facebook-oldalán. Ezzel kapcsolatban ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász fejtette ki a véleményét a Magyar Nemzetnek. A Századvég jogi szakértője leszögezte, hogy Dobrev Klára elképzelése nem más, mint egy politi­kailag is üres kijelentés, a saját választóik félrevezetése, megtévesztése.

„A DK is alighanem érzi, hogy a Magyar Péter-jelenség elsősorban nem a Fideszre, hanem először a Momentumra és a többi kis balos pártra, később azonban Gyurcsányék ellenzéki oldalon elfoglalt vezető pozíciójára is jelenthet majd kihívást” – hívta fel a figyelmet a szakértő.

Dobrev Klára felvetése tehát jelenleg egy elkeseredett kísérlet, hogy magukhoz vegyék a témák meghatározásában az irányítást,

amely hamarabb elhaló kezdeményezés is lehet majd, mint Magyar Péter mozgalom- és pártépítése. Az utóbbi ettől még kudarcba is fulladhat közép- vagy hosszú távon, de kétségtelen, hogy Magyar most „felkavarta az álló vizet” az ellenzéki oldalon, amit jól jelez Dobrevék újabb tematizációs kísérlete is” – foglalta össze a véleményét ifj. Lomnici Zoltán.

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!