2024. 03. 01. Péntek Albin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Belföld

Elindult a Van értELME! elnevezésű Nemzeti Demencia Program

A Demencia Társadalmi Tanács első ülésén Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár elmondta: Magyarországon körülbelül egymillió embert érint ma a demencia.

  • Elindult a Van értELME! elnevezésű Nemzeti Demencia Program

A kormány kiemelt célja, hogy a népbetegségnek számító szellemi leépülés, annak felismerésére és lehetséges rizikófaktoraira hívja fel a figyelmet.

Az akciótervben segítséget nyújtanak a demenciával élőknek és a gondozó hozzátartozóknak is.

A Demencia Társadalmi Tanács feladata, hogy megalkosson és segítsen abban, hogy az általunk létrehívott nemzeti demencia program még tökéletesebb legyen A nemzeti demencia programban fektetjük le azokat az alapelveket, hogy a demens ellátást a jövőben hogyan lehet még magasabb szintre emelni Magyarországon. Itt alapvetően egyetértve a kollégákkal is alapvetően a prevencióra helyezzük a hangsúlyt, és utána a családok gondoskodására, tekintettel arra hogy ez a legjobb a betegnek

- mondta el Hornung Ágnes.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!