2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Életfogytiglant kapott az izsáki rendőr

Az izsáki rendőrkapitányságra tavaly áprilisban vitték be a rendőrök a 47 éves férfit. Egy fűrész ellopásával gyanúsították. Az őrsön két órán keresztül vallatták és verték, hogy ismerje be a lopást.

– Az első és másodrendű vádlott a sértettet pontosan meg nem állapított sorrendben, ököllel (közepes erővel), legalább 4-szer az arcán, továbbá közepes, közepest meghaladó erővel, illetve másodrendű vádlott gumibotjával először állóhelyzetében a mellkasán elől és hátul, majd fekvőhelyzetben mellkasának elülső és oldalsó részén sokszorosan, pontosan meg nem állapítható számú ütéssel megütötték, a mellkasán nagy erővel megtérdelték, vagy megtaposták. A sértett jajgatott, és kérte, hogy ne bántsák, nem tud semmit, ismertette a részleteket Surányiné Pólik Edina, tanácsvezető bíró.

A vádirat szerint a férfi felborult a székkel, de még ezután is ütötték és gumibotozták. Később rosszul lett és elvesztette az eszméletét, a kiérkező mentősök már nem tudták újraéleszteni.

Az egyenruhás társtettesként elkövetett emberölés miatt életfogytiglani fegyházbüntetést kapott.

– A kiszabott szabadságvesztés tartamában, az elsőrendű vádlott által előzetes fogva tartásban töltött időt beszámítja. Az elsőrendű vádlott legkorábban 25 év kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra, mondta a bírónő.

A másodrendű vádlottat 20 év fegyházbüntetésre ítélték. A kényszervallatás idején az őrsön tartózkodó két rendőr 2 év, illetve 8 hónap börtönbüntetést kapott, amelynek végrehajtását felfüggesztették. A rendőrök nem először alkalmaztak kényszervallatást Izsákon, korábban több gyanúsítottat is megvertek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

A miniszterelnök szerint nagy erők állnak a háborúpárti politikusok, a háborúpárti álláspont mögött, és erőteljes erőközpontok érdekeltek abban, hogy a háború folytatódjon, sőt hogy kiterjedjen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!