2022. 07. 02. Szombat Ottó napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Elemző: Politikai nárcisztikussága komolyan vehetetlenné teszi Márki-Zay Pétert

Böcskei Balázs szerint a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje „olyan szintű képességek hiányában van, amik teljesen alkalmatlanná teszik őt arra vonatkozóan, hogy bármilyen komolyabb pozíciót betölthessen”.

Böcskei Balázs a Spirit FM Aktuál című műsorának vendége volt, ahol a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltjét és mozgalmát, valamint a megalapítandó pártját egész egyszerűen „nem létezőnek” nevezte.

„Márki-Zay Péter pont azt hozza működésében, retorikájában, amit már megszokhattunk tőle.

A legszomorúbb a történetben mégis az, hogy a Márki-Zay-szintű politikusok elvileg nem képezhetnék a politikai valóságnak sem az alanyát, sem a tárgyát”

– reagálta arra a felvetésre, miszerint az ellenzék korábbi miniszterelnök-jelöltje mozgalma támogatását is elveszítve a „senki földjére” került.

Böcskei Balázs ugyanis úgy látja, a hódmezővásárhelyi politikus „olyan szintű képességek hiányában van, amik teljesen alkalmatlanná teszik őt arra vonatkozóan, hogy bármilyen komolyabb pozíciót betölthessen”.

A kutatási igazgató szerint ennek ellenére nem is Márki-Zay Péternek van feladata, hanem azoknak, akik támogatták őt,  „akik mindezen látható jelek mellett és ellenére úgy gondolták, hogy ő lehet a potenciális miniszterelnök-jelöltje az ellenzéki kampánynak” – mondta.

„Nem létező párt nem létező szervezetének nem létező médiajelensége”

Böcskei Balázs az MMM körüli hírekről úgy beszélt, mint „egy nem létező mozgalom nem létező szervezete és nem létező aktorainak kommentálása”.

„Magyar György, mint jogász értelmezhető, de mint politikus kevéssé.

Lukácsi Katalinnak az a politikai teljesítménye, hogy belépett a KDNP-be, majd kilépett a KDNP-ből. A többi hozzá hasonló »politikai csipet-csapatban« sincsenek olyan aktorok, amik viszonyítási pontot jelenthetnének, amiért komolyan kellene venni a kérdést”

– fogalmazott az elemző.

Böcskei szerint „a magyar közéletnek, az időjárásnak, a Balaton vízállásának az tenne a legjobbat, ha Márki-Zay Péter minél előbb levonulna a politikai térképről. Legalábbis mi elemzők, újságírók akkor tesszük a legjobbat saját immunrendszerünk védelmének érdekében, ha egy nem létező politikus nem létező mozgalmának nem létező irányát elkönyveljük úgy, mint egy nem létező médiajelenséget” – fogalmazott.

Böcskei Balázs elmondása szerint „mostanra Márki-Zay Péter olyan spirálba került, olyan kontrollnélküliségben, olyan belátásnélküliségben mozog, olyan politikai nárcisztikusság jegyeit vonultatja fel, ami egyszerűen a komolyan vehetetlen kategóriába sorolja be”.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!