2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Szomszédaink a magyarok - Auzstria, Horvátország, Szlovénia

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Elemző: Politikai nárcisztikussága komolyan vehetetlenné teszi Márki-Zay Pétert

Böcskei Balázs szerint a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje „olyan szintű képességek hiányában van, amik teljesen alkalmatlanná teszik őt arra vonatkozóan, hogy bármilyen komolyabb pozíciót betölthessen”.

  • Elemző: Politikai nárcisztikussága komolyan vehetetlenné teszi Márki-Zay Pétert

Böcskei Balázs a Spirit FM Aktuál című műsorának vendége volt, ahol a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltjét és mozgalmát, valamint a megalapítandó pártját egész egyszerűen „nem létezőnek” nevezte.

„Márki-Zay Péter pont azt hozza működésében, retorikájában, amit már megszokhattunk tőle.

A legszomorúbb a történetben mégis az, hogy a Márki-Zay-szintű politikusok elvileg nem képezhetnék a politikai valóságnak sem az alanyát, sem a tárgyát”

– reagálta arra a felvetésre, miszerint az ellenzék korábbi miniszterelnök-jelöltje mozgalma támogatását is elveszítve a „senki földjére” került.

Böcskei Balázs ugyanis úgy látja, a hódmezővásárhelyi politikus „olyan szintű képességek hiányában van, amik teljesen alkalmatlanná teszik őt arra vonatkozóan, hogy bármilyen komolyabb pozíciót betölthessen”.

A kutatási igazgató szerint ennek ellenére nem is Márki-Zay Péternek van feladata, hanem azoknak, akik támogatták őt,  „akik mindezen látható jelek mellett és ellenére úgy gondolták, hogy ő lehet a potenciális miniszterelnök-jelöltje az ellenzéki kampánynak” – mondta.

„Nem létező párt nem létező szervezetének nem létező médiajelensége”

Böcskei Balázs az MMM körüli hírekről úgy beszélt, mint „egy nem létező mozgalom nem létező szervezete és nem létező aktorainak kommentálása”.

„Magyar György, mint jogász értelmezhető, de mint politikus kevéssé.

Lukácsi Katalinnak az a politikai teljesítménye, hogy belépett a KDNP-be, majd kilépett a KDNP-ből. A többi hozzá hasonló »politikai csipet-csapatban« sincsenek olyan aktorok, amik viszonyítási pontot jelenthetnének, amiért komolyan kellene venni a kérdést”

– fogalmazott az elemző.

Böcskei szerint „a magyar közéletnek, az időjárásnak, a Balaton vízállásának az tenne a legjobbat, ha Márki-Zay Péter minél előbb levonulna a politikai térképről. Legalábbis mi elemzők, újságírók akkor tesszük a legjobbat saját immunrendszerünk védelmének érdekében, ha egy nem létező politikus nem létező mozgalmának nem létező irányát elkönyveljük úgy, mint egy nem létező médiajelenséget” – fogalmazott.

Böcskei Balázs elmondása szerint „mostanra Márki-Zay Péter olyan spirálba került, olyan kontrollnélküliségben, olyan belátásnélküliségben mozog, olyan politikai nárcisztikusság jegyeit vonultatja fel, ami egyszerűen a komolyan vehetetlen kategóriába sorolja be”.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szakértő: Ekkor lesz érdemes használt autót venni

Szakértő: Ekkor lesz érdemes használt autót venni

A Használtautó.hu statisztikái szerint árcsökkenés jelei mutatkoznak a magyar piacon, így három év után újra a vevők kerülhetnek kedvezőbb helyzetbe. Horváth András azt is elárulta, meddig várjunk a kocsivásárlással.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!