2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Elégtételt fognak venni a Kósz és Petőváry nevét közlőkkel szemben

Kósz Zoltán Magyarország élőben című műsorunkban megismételte, nem történtek olyan dolgok, amiket a kislány a levélében leírt, ezt határozottan tagadják. Mint ismert, a vízilabdázót, és társát, Petőváry Zsoltot egy 11 éves kislány vádolta meg szexuális erőszakkal. Védőügyvédje szerint a sportolók nevét bemocskolták, de az igazság ki fog derülni, azt követően pedig elégtételt fognak venni az érintettek nevét közlőkkel szemben.

  • Elégtételt fognak venni a Kósz és Petőváry nevét közlőkkel szemben

Kósz Zoltán elmondása szerint egyelőre még nem gondolkodik komolyabban azon, hogy mi lesz az egész ügy kimenetele után. Csak ritkán tudatosul benne, hogy a jelenlegi nehéz folyamat után következik majd egy még hosszabb, és legalább ilyen nehéz időszak is.

Hegedűs László, Kósz Zoltán ügyvédjének tájékoztatása szerint nem pedofília, illetve megrontás lehet a vád, hanem szexuális erőszak, legalábbis, amennyire a médiából tájékozódtak, tekintve, hogy a két sztárvízilabdázóval szemben a mai napig semmilyen eljárás nem indult. „Nem hallgatták meg őket tanúként, pláne nem hallgatták meg őket gyanúsítottként, emelte ki az ügyvéd. A sajtóban, felelőtlen hírek után a nevük ismerté válását követően kell védekezniük, ami felháborító”  – tette hozzá. Hegedűs László azt nem zárta ki, hogy valamilyen jogi lépés majd lesz, de jelenleg „légvárral hadakoznak”. 

A sportolók nevesítése kapcsán egyébként terveznek jogi lépéseket, személyiségi jogi pereket, árulta el Petőváry Zsolt ügyvédje, de csak akkor tudnak lépni az ügyben, amennyiben az eljárás lezárult, és tisztázódtak az ügyfeleik. „Olyan felelőtlen volt, aki ezt tette, hogy nem csak őket sározza be a dologgal adott esetben, hanem a sértette kiskorúnak a érdekei is jelentősen sérülnek” – fogalmazott Gatter László ügyvéd.

Kósz Zoltánék nagyjából tíz éve ismerkedtek meg az akkor 3-4 éves kislánnyal bátyja révén, aki hozzájuk járt vízilabdázó tanoncként. A családjával jó kapcsolatot ápoltak. Ezt követően, nagyjából három évvel ezelőtt íratták be szülei a lányt, aki akkor 9 éves lehetett, időzte fel Kósz Zoltán. Kiemelte, nem ők voltak az edzői, tekintve, hogy vezetőkként más dolgokkal foglalkoztak a klubjukban. 

Kósz Zoltán a kislány velük szemben megfogalmazott vádjairól két MMS-ből értesült, amelyeket kollégája kapott a lány édesanyjától. Ezekben egy kézzel, egyes szám első személyben megfogalmazott „levél” volt olvasható, részletesen ecsetelve az, hogy a lánnyal milyen nemi aktust folytatott „Zsolt bácsi és Zoli bácsi”, vagyis a két vízilabdázó, ismertette Kósz.

Az ügyben egy fiatalkorú gyermekről van szó, vagyis egy különös bánásmódot igénylő személyről, esetében pedig speciális szabályokat határoz meg a büntetőeljárási törvény, nagyon szigorúan szabályoz a jogalkotó. Meghatározott helyiségben, meghatározott személyek hallgathatják meg, videóra kell felvenni a vallomását, nem találkozhat az úgynevezett elkövetőkkel – sorolta Hegedűs László ügyvéd, hozzátéve: „tehát védi a jogszabály a kiskorúak érdekét, de én azt mondom, hogy legjobban a két ártatlan sportolónak az érdekét kell védeni. Felháborító, ami itt történik.”

Kósz Zoltán megismételte, nem történtek olyan dolgok, amiket a kislány a levélében leírt, ezt határozottan tagadják. Abban bíznak, hogy minél hamarabb a vizsgálatok, a meghallgatások ez igazolni is fogják. Azt, hogy vajon miért talált volna ki ilyeneket egy kislány, azt nem tudta megmondani a sportoló.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!