2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:10

Belföld

Eldőlhet, milyen választ kap a kormánytól az IMF és az EU

A Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) és az Európai Uniónak küldendő válaszlevélről, tehát az alternatív megállapodás tartalmáról tárgyal szerdán a kormány – írja a Magyar Nemzet. A Bloomberg hírügynökség eközben arról számolt be: a hiteltárgyalások októberben folytatódhatnak.

Az IMF-fel kötendő új, alternatív megállapodás tartalmáról tárgyal szerdai ülésén a kormány – tudta meg a Magyar Nemzet. A kabinet dönt arról a válaszlevélről, amely a valutaalap által támasztott feltételekre reagál. Orbán Viktor korábban elfogadhatatlannak nevezte a többek közt szociális megszorításokat is tartalmazó feltételcsomagot. A lap úgy tudja: a Gyurcsány-kabinet által kötött 2008-as hitelmegállapodás hatásait is vizsgálják majd a kormányülésen.

Jó megállapodást akarnak az IMF-fel és az EU-val

Varga Mihály tárca nélküli minisztert idézve a Bloomberg hírügynökség azt írta: októberben folytatódhatnak Magyarország hiteltárgyalásai a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn parlamenti felszólalásában úgy fogalmazott, hogy Magyarország ma erősebb, mint 2008-ban volt, nagyobb a mozgástere, ezért nem szorul rá arra, hogy a négy évvel ezelőttihez hasonló, „rossz megállapodást” kössön az IMF-fel. Magyarországnak a saját problémái miatt egyébként nem is lenne szüksége biztosítási hitel típusú IMF-megállapodásra, arra az uniós problémák miatt kényszerül – jelentette ki.

Az elmúlt hét végén, a hagyományos kötcsei találkozón Varga Mihály ugyancsak azt hangoztatta, hogy Magyarországnak jó megállapodást kell kötnie.

Kiállnak az ország érdekeiért az IMF-nél

A Fidesz ügyvezető alelnöke kedden nyilatkozta, hogy az Orbán-kormány is meg fog állapodni a Nemzetközi Valutaalappal, de a Gyurcsány-kabinettel ellentétben kiáll az ország érdekeiért.

Az IMF–EU-megállapodás a Nemzetgazdasági Minisztérium számításai szerint jövőre a kamatkiadásokat 102 milliárd forinttal csökkenti, és erősíti a forintot: a tárca számításai szerint az euró a jövő év végére 266 forint lehet – áll a Költségvetési Tanácsnak augusztus 23-án küldött NGM-elemzésben.

A kormánynál a labda

„A magyar kormányzatnak kell benyújtania a hiteligénylést, rajtunk a sor, nekünk kell megmondani, mit akarunk és mit tudunk teljesíteni a feltételekből, ennek alapján pedig ki fog alakulni egy kompromisszum” – mondta Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke hétfőn Szombathelyen, egy szakmai fórumon az IMF-fel és az EU-val folytatott egyeztetésekre utalva.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Pünkösd: az egyház születésének napja + videó

Pünkösd: az egyház születésének napja + videó

A szakember arról is beszélt, hogy könyvet írt a pünkösről, éppen emiatt, a karácsony az a születésről szól, a húsvét a halálról és a feltámadás reményéről, a pünkösd pedig a Szentlélek kiáramlásáról.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!