2021. június 25.,
péntek, Vilmos napja

Elbukott a Jobbik béruniós kezdeményezése

MTI, Hír TV

2018. október 1., hétfő 10:17, frissítve: hétfő 13:23

A párt közleményt adott ki.

A Bérunió Európai Polgári Kezdeményezés 2017. március 14-én kezdte meg munkáját azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet az Európai Unió tagállamai közötti súlyos gazdasági és életszínvonalbeli különbségekre. A kezdeményezés formai követelménye egymillió európai polgár aláírásának összegyűjtése volt annak érdekében, hogy az Európai Parlamenthez és az Európai Bizottsághoz fordulhassunk – áll a Jobbik közleményében.

Noha a megadott egy éves időszakban mindössze 550 ezer aláírást sikerült összegyűjtenünk, kezdeményezésünket több okból is sikerként értékeljük. Elképzeléseinknek számos támogatót nyerünk meg Európa-szerte, az „egyenlő munkáért egyenlő bért!” elvét pedig az európai közbeszéd részévé tettük. Kezdeményezésünk legfőbb sikerének azt tartjuk, hogy az Európai Bizottság által elindított uniós polgári konzultáció maga is az Európai Unió egyik lehetséges új alapelveként tekint az általunk meghatározott célra.

A Béruniós Kezdeményezés Polgári Bizottsága szeptember 28-án hivatalosan is befejezte munkáját, a birtokunkba jutott személyes adatokat és aláírásgyűjtő íveket pedig a hatályos jogszabályok szerint eljárva megsemmisítjük. Köszönjük a támogatást mindazoknak, akik aláírásukkal, szakmai munkájukkal és tanácsaikkal segítettek bennünket – áll a Jobbik sajtóközleményében.