2022. 12. 07. Szerda Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Elbocsájtott közszolgák alkalmazására ösztönöznének

  • Elbocsájtott közszolgák alkalmazására ösztönöznének

Éves szinten több mint 100 ezer forintot spórolhat az a munkáltató, aki 60 év feletti, elbocsájtott közszolgát alkalmaz majd – így számol az MFOR nevű portál, a kormány legújabb javaslata alapján. A tervek szerint legalább 2500 embert bocsájtanak el a közszférából, az idősebbeket a szociális hozzájárulási adó eltörlésével segítenék át a versenyszférába. A közszolgák szakszervezetének elnöke, Boros Péterné a Hír TV-nek azt mondta, várják a többi javaslatot, még egyeztetnek a héten a kormánnyal.

„A munkaadókat ösztönzi a jogalkotó arra, hogy a 60 évet betöltött munkavállalókat ebben a leépítési körben vegyék föl. Ez az intézkedés az én véleményem szerint egyik eszköze lehet annak hogy ösztönözze a munkáltatókat a további foglalkoztatásban, úgyhogy várjuk a többi intézkedési javaslatot” – mondta Boros Péterné. Hozzátette, hogy két egyeztetés lesz, az egyik csütörtökön, a másik pénteken, a közszolgálati érdekegyeztető fórum ülésén.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!