2020. május 28.,
csütörtök, Emil, Csanád napja

„El leszel intézve” – megfenyegették a fideszes jelöltet Zuglóban

Hír TV

2019. szeptember 17., kedd 15:31

Megfenyegették, hogy “el lesz intézve” a Fidesz XIV. kerületi önkormányzati képviselő-jelöltje, Borbély Ádám. A fiatal politikus közösségi oldalán számolt be az incidensről, ahol arról is ír: megtette a feljelentést és nem fél azoktól, akik meghátrálásra akarják kényszeríteni őt - számolt be a PestiSrácok.

Zuglóban kissé eldurvult a kampány, az egyik kormánypárti jelöltet, Borbély Ádámot ismeretlenek azzal fenyegették meg, hogy “el lesz intézve”, ha olyan dolgokba szól bele, “amibe nem kellene”. A fideszes politikus azonban annak ellenére is eltökélten folytatja a választási küzdelmet, hogy nem csupán veréssel fenyegették meg, hanem letépték plakátjaikat, levágták a kerületben kihelyezett molinóikat. 

Borbély Ádám a közösségi oldalán írta meg, hogy megtette a szükséges intézkedéseket a rendőrségen, miután ismeretlen számról érkező fenyegető hangvételű hívást kapott. A fiatal politikus egyébként a Fidelitas budapesti elnöke, aki nem rejti véka alá véleményét Zugló polgármesteréről sem. Véleménye szerint Karácsony Gergely Zuglóban nap mint nap bizonyítja alkalmatlanságát. Szavai szerint “öt év alatt leamortizálta a kerületet, a pénzek kezeléséhez nem ért (…), sorra érik a parkolási botrányok.” 

A “Budapest nem cirkusz!” címmel indított kampány sajtótájékoztatóján pedig azt is hozzátette, hogy:

De mit is várunk egy olyan alkalmatlan polgármestertől, aki Észak-Pesten keresi Csepelt, aki Törökország fővárosát Isztambulban keresi, és aki ellentmondásba keveredik saját aláírásával is 

A véleményét nyíltan vállaló Borbély már régóta vörös posztó a zuglói ellenzék szemében, akiknek nyilván nem érdekük, hogy Karácsony viselt dolgairól lehulljon a lepel, Borbély pedig folyamatosan szembesíti a kerületben folyó visszásságokkal a polgármestert és tárja nyilvánosság elé azokat. 

A Borbélynak szóló fenyegetés, mely szerint ne szóljon bele bizonyos dolgokba, több mindenre is vonatkozhat. A képviselő-jelölt ugyanis nem csupán a parkolás miatt emelte fel szavát az elmúlt időszakban, de a polgármester által kötött szerződések miatt is - írja a PestiSrácok. Borbély szerint ugyanis a polgármester hetekre eltünteti, majd amikor ez kiderül, visszacsempészi az önkormányzat honlapjára a szerződéseket, trükközik a parkolásról szóló gazdálkodási adatokkal, nem adja meg a szükséges információkat a helyi képviselőknek.

Hozzátette: a polgármester továbbra is adós a zuglói kintlévőségekről és a kifizetetlen számlákról szóló válasszal, de a legjobb az lenne, ha válaszolna a parkolással kapcsolatos új szerződést illető kérdésekre.

PestiSrácok