2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Éjszaka vitt el iratokat a hivatalból a leváltott mohácsi polgármester

Elmenekült a Hír TV kamerája elől a leváltott mohácsi polgármester. Csorbai Ferenc a választás éjszakáján iratokat vitt ki a hivatalból, erről szerettük volna kérdezni a volt városvezetőt. Csorbai válaszok helyett azonban becsapta az ajtót. Utódja azt állítja: közbeszerzési iratok, számlák és megbízási szerződések tűntek el.

  • Éjszaka vitt el iratokat a hivatalból a leváltott mohácsi polgármester

A városháza kamerája rögzítette, hogy hétfőn hajnalban ismeretlenek fejlámpával a fejükön, elemlámpával a kezükben bemennek a mohácsi polgármesteri hivatalba, majd nagy dobozokkal távoznak. A vasárnapi szavazáson alulmaradt MSZP-s Csorbai Ferenc közösségi oldalán elismerte ő volt az egyik éjszakai látogató, azt írta csak személyes holmiját vitte el. A távozó városvezető perrel fenyegette azokat akik mást állítanak.

A Hír TV szerette volna megtudni Csorbaitól, hogy miért éppen éjjeli kettőkor jutott eszébe hogy elvigye személyes tárgyait, kik voltak a társai és miért nem kapcsolta fel a kipakoláshoz a villanyt. Azonban az ellenzéki jelölt válaszok helyett elmenekült kameránk elől.

A csütörtöki átadás átvételkor kiderült, a bukott polgármester nem mondott igazat. Az új városvezető szerint közbeszerzési iratok, számlák, megbízási szerződések tűntek el. A dokumentumokat csak négy nappal később, felszólításra hozta vissza Csorbai.

A vasárnapi választáson a FIDESZ-KDNP jelöltje Pávkovics Gábor 56, míg a baloldali Csorbai Ferenc 40 százalékot kapott.

 

Az éjszakai látogatás és az iratok eltűnése miatt Mohács aljegyzője feljelentést tesz.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az ügyészség megcáfolta Magyar Péter állítását + videó

Az ügyészség megcáfolta Magyar Péter állítását + videó

Egyetlen irat sem tűnt el az úgynevezett Völner–Schadl-ügyben - jelentette ki a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője. Fürcht Pál főügyész - Magyar Péter nevének említése nélkül - elmondta: többször megfogalmazták az ügyészséggel szemben azt a vádat, hogy tények lettek kihúzva a vádiratból.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!