2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Belföld

Éjszaka vitt el iratokat a hivatalból a leváltott mohácsi polgármester

Elmenekült a Hír TV kamerája elől a leváltott mohácsi polgármester. Csorbai Ferenc a választás éjszakáján iratokat vitt ki a hivatalból, erről szerettük volna kérdezni a volt városvezetőt. Csorbai válaszok helyett azonban becsapta az ajtót. Utódja azt állítja: közbeszerzési iratok, számlák és megbízási szerződések tűntek el.

  • Éjszaka vitt el iratokat a hivatalból a leváltott mohácsi polgármester

A városháza kamerája rögzítette, hogy hétfőn hajnalban ismeretlenek fejlámpával a fejükön, elemlámpával a kezükben bemennek a mohácsi polgármesteri hivatalba, majd nagy dobozokkal távoznak. A vasárnapi szavazáson alulmaradt MSZP-s Csorbai Ferenc közösségi oldalán elismerte ő volt az egyik éjszakai látogató, azt írta csak személyes holmiját vitte el. A távozó városvezető perrel fenyegette azokat akik mást állítanak.

A Hír TV szerette volna megtudni Csorbaitól, hogy miért éppen éjjeli kettőkor jutott eszébe hogy elvigye személyes tárgyait, kik voltak a társai és miért nem kapcsolta fel a kipakoláshoz a villanyt. Azonban az ellenzéki jelölt válaszok helyett elmenekült kameránk elől.

A csütörtöki átadás átvételkor kiderült, a bukott polgármester nem mondott igazat. Az új városvezető szerint közbeszerzési iratok, számlák, megbízási szerződések tűntek el. A dokumentumokat csak négy nappal később, felszólításra hozta vissza Csorbai.

A vasárnapi választáson a FIDESZ-KDNP jelöltje Pávkovics Gábor 56, míg a baloldali Csorbai Ferenc 40 százalékot kapott.

 

Az éjszakai látogatás és az iratok eltűnése miatt Mohács aljegyzője feljelentést tesz.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Kétes üzleti ügyei mellett újabb részletekre derült fény Deák Boldizsár múltjából. A Tisza Párt alelnöke, akivel Magyar Péter összeállt politikusi karrierje érdekében, ügynök és besúgó lehetett. Az újabb fejleményekről Kacsoh Dániel, Pindroch Tamás és Lentulai Krisztián is elmondják véleményüket a Vezércikkben.
Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Az Irán által támogatott Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet több tucat rakétát lőtt ki izraeli állásokra. Az egyre mérgesedő iráni és izraeli konfliktusról Kovács Tamás, az NKE Rendészettudományi Kar Rendészetelméleti és Történeti Tanszékének egyetemi docense beszélt a HírTV stúdiójában. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!