2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Ehetetlen étellel tömik az iskolásokat

Sokszor ehetetlen az étel a kispesti iskolákban. Az egyik intézmény három hónap alatt hatszor küldte vissza az ebédet. A szállító gyakran önkényesen változtat az elfogadott menün. A szolgáltatást egy budapesti kft. végzi, a cég szerződése tíz évre szól.

Az ebédre panaszkodnak a Hír TV-nek a diákok a kispesti Kós Károly Általános Iskolában. A konyhán is azt mondják, ehetetlen az étel, három hónap alatt hatszor küldték vissza az ebédet. Az igazgató szerint az adag időnként kicsi, a kiszállítás késik, és sokszor nem azt kapják, ami az előre egyeztetett étlapon szerepel. Gyakran hiányzik a hús, pedig előírás lenne.

– Paradicsomleveshez zöldborsó főzeléket kaptak a gyerekek. Ezt szóvá tettük, így derült ki, hogy a dietetikus nem ilyen összeállítást hagyott jóvá. A gyerekek úgy élté ezt meg, hogy aznap két leves volt, mert a főzelék is olyan híg volt, hogy annak látszott – mondta a Kós Károly Általános Iskola igazgatója, Zuborné Sallai Márta.

Kispesten a Pensió 17 Kft. végzi a közétkeztetést, a céget közbeszerzésen választotta ki az önkormányzat, az idén aláírt szerződés tíz évre szól. A társaság színvonalas szolgáltatóként hirdeti magát az interneten. Gajda Péter polgármester elismerte, már az első hónapban gond volt a szolgáltatással, a cég tulajdonosának felszólító levelet kellett írnia. „Amennyiben mennyiségében és minőségében észrevehető javulás nem következik be, úgy a szerződésben foglaltak szerint kezdeményezni fogom annak felbontását” – tette hozzá Kispest első embere.

A Pensió 17 Kft. illetékese nem állt kamera elé, a kifogásokat a Hír TV szerkesztőségéhez eljuttatott levélben utasították vissza.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!