2021. 10. 28. Csütörtök Simon, Szimonetta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 07:50

Belföld

Egyre versenyképesebb Magyarország

Nem külföldön kezdődik a versenyképesség, először hazánkban kell kiépíteni a piacokat - hangsúlyozta a pénzügyminiszter a Bálványosi Szabadegyetemen.

Varga Mihály szerint az olcsó munkaerőre alapított ország ma már nem minősül versenyképesnek. Ezért oda kell koncentrálni, ahol új technológiák vannak, és másoknak még nincs előnyük. A tárcavezető hozzátette, 2 területre célszerű fókuszálni. A zöldgazdaságra és a magyar brand kiépítésére. A miniszter megjegyezte, az adóelkerülés és az olcsó munkaerő stratégiája nem tartható hosszú távon. Akárcsak az uniós támogatások kiaknázása, az alacsony hitelkamat és a gyenge forint sem.

"Bármilyen furcsa is, a versenyképességi előnyünk az, hogy logisztikailag rendkívül jó helyen vertek tanyát Árpád elődeink. Olyan helyen vagyunk, ha megkérdez egy külföldi beruházót, miért itt van, az elsők között említi, hogy logisztikai szempontból nagyon jó helyen van az ország. Minden elérhető. Sőt, az ázsiai piacok sincsenek olyan túlságosan messze "

- mondta Varga Mihály, pénzügyminiszter. 

HírTv

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Főleg figyelmetlenség miatt több ilyenkor a tűzeset

Sohase hagyjuk ellenőrizetlenül a mindenszentek ünnepe és halottak napja alkalmából meggyújtott gyertyákat. 2021. október 28.

Kiképzésen a Gripen-pilóták

A kecskeméti Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Gripen pilótái október 25-e és 28-a között, gyakorló repüléseket hajtanak végre. 2021. október 27.

152 millió forintot kaptak eddig a covid-árvák

A köztársasági elnök által életre hívott alapítvány eddig 501 családban 860 gyereknek nyújtott anyagi támogatást. 2021. október 27.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!