2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Egyre versenyképesebb Magyarország

Nem külföldön kezdődik a versenyképesség, először hazánkban kell kiépíteni a piacokat - hangsúlyozta a pénzügyminiszter a Bálványosi Szabadegyetemen.

  • Egyre versenyképesebb Magyarország

Varga Mihály szerint az olcsó munkaerőre alapított ország ma már nem minősül versenyképesnek. Ezért oda kell koncentrálni, ahol új technológiák vannak, és másoknak még nincs előnyük. A tárcavezető hozzátette, 2 területre célszerű fókuszálni. A zöldgazdaságra és a magyar brand kiépítésére. A miniszter megjegyezte, az adóelkerülés és az olcsó munkaerő stratégiája nem tartható hosszú távon. Akárcsak az uniós támogatások kiaknázása, az alacsony hitelkamat és a gyenge forint sem.

"Bármilyen furcsa is, a versenyképességi előnyünk az, hogy logisztikailag rendkívül jó helyen vertek tanyát Árpád elődeink. Olyan helyen vagyunk, ha megkérdez egy külföldi beruházót, miért itt van, az elsők között említi, hogy logisztikai szempontból nagyon jó helyen van az ország. Minden elérhető. Sőt, az ázsiai piacok sincsenek olyan túlságosan messze "

- mondta Varga Mihály, pénzügyminiszter. 

HírTv

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!