2022. 10. 03. Hétfő Helga napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Belföld

Egyre versenyképesebb Magyarország

Nem külföldön kezdődik a versenyképesség, először hazánkban kell kiépíteni a piacokat - hangsúlyozta a pénzügyminiszter a Bálványosi Szabadegyetemen.

  • Egyre versenyképesebb Magyarország

Varga Mihály szerint az olcsó munkaerőre alapított ország ma már nem minősül versenyképesnek. Ezért oda kell koncentrálni, ahol új technológiák vannak, és másoknak még nincs előnyük. A tárcavezető hozzátette, 2 területre célszerű fókuszálni. A zöldgazdaságra és a magyar brand kiépítésére. A miniszter megjegyezte, az adóelkerülés és az olcsó munkaerő stratégiája nem tartható hosszú távon. Akárcsak az uniós támogatások kiaknázása, az alacsony hitelkamat és a gyenge forint sem.

"Bármilyen furcsa is, a versenyképességi előnyünk az, hogy logisztikailag rendkívül jó helyen vertek tanyát Árpád elődeink. Olyan helyen vagyunk, ha megkérdez egy külföldi beruházót, miért itt van, az elsők között említi, hogy logisztikai szempontból nagyon jó helyen van az ország. Minden elérhető. Sőt, az ázsiai piacok sincsenek olyan túlságosan messze "

- mondta Varga Mihály, pénzügyminiszter. 

HírTv

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!