2022. 11. 30. Szerda András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

"...sírjuk felett száz virág..."

Következik:

Vezércikk 03:00

Belföld

Egyre többen köszöntik országszerte jeges fürdőzéssel az újévet

Több százan fürödtek ma a Balatonban és a Dunában, de a Baranya megyei Orfűi tóba is közel kétszázan merészkedtek be. A víz hőfoka egyik helyszínen sem haladta meg az öt celsius fokot.

  • Egyre többen köszöntik országszerte jeges fürdőzéssel az újévet

Extrém jelmez és fürdőruha versenyt is tartottak az újévi csobbanás rajtja előtt Szigligeten.„Tapsoljuk meg ezt a hatszáz örültet.”– egész pontosan ugyanis 565-en álltak idén rajthoz. Évről évre többen jelentkeznek a csobbanásra, amely azonban orvosi vizsgálathoz kötött.

„Betétporgramok vannak. Vízibicikli verseny. Fürdőruha verseny. Tehát próbáljuk színesíteni folyamatosan ezt a rendezvényt, több lelátó van, több ledfal van, több öltöző van, minden évben egy kicsi pluszt nyújtunk annak érdekében, hogy akik eljönnek, jól érezzék magukat, minél többet kapjanak, és megfogalmazódjon bennük is, és minél több magyar emberben, hogy egész évben érdemes a Balatonra eljönni” – mondta Szigliget polgármestere, Balassa Balázs. A víz 2 Celsius fokos volt, és a levegő sem volt sokkal melegebb. A csobbanókat pedig ötezren figyelték a partról. A vízben senki sem maradt sokáig.

„Milyen volt? Nagyon jó volt. Nagyon jó. Most már harmadszor voltam itt, és egyre melegebb a víz, komolyan mondom” – nyilatkozta egy résztvevő, Kondor János. Az újévi csobbanás része az is, hogy a leggyorsabbak kihozzák a Balaton december 24-én vízbe állított karácsonyfáját.

Hidegvizes fürdőzéssel köszöntötték az újévet Nagymaroson is. A közel öt Celsiusz fokos vízbe mintegy harmincan merészkedtek be. A legbátrabbak pedig nem csak egy pillanatra merültek meg a Duna vizében, hanem egy rövidet úsztak is.

Hat év alatt ezt idáig sikerült felfejleszteni a csobbanók számát. Első évben azt tízen voltunk, aztán lettünk huszonpáran, negyven, tavaly százhúszan voltunk, ezért tűztük ki célul idén ezt a 150 pluszot, hogy legyünk többen, mint százötvenen.

A baranyai Orfűi tóba is egyre többen merészkednek be újév első napján, idén ahogy a szervezők remélték, több mint 150-en mártóztak meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!