2021. május 12.,
szerda, Pongrác napja

Egymást vádolják az ellenzékiek a borsodi időközi vereség után

Hír TV

2020. október 12., hétfő 17:08

A ki nem fizetett varrónők ügyénél jóval súlyosabb - Bíró Lászlóhoz köthető - visszaélésről is tudott Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő közösségi oldalán írt erről, hozzátéve, hogy ugyan a nyilvánosság előtt hallgatott, de az ellenzéki pártok vezetőit tájékoztatta. Hadházy úgy fogalmazott: Bíró győzelme esetén nem csak rasszista, hanem egy súlyosan korrupt ember került volna be a parlamentbe.

Gyurcsány Ferenc, a baloldali ellenzék vezetője is tisztességesnek nevezte a szerencsi választáson vereséget elszenvedő Bíró Lászlót közösségi oldalán.

Az ellenzéki pártvezetők annak ellenére állították ezt Bíró Lászlóról, hogy tudtak az ellenzéki jelölt korrupciós ügyeiről - ez derült ki Hadházy Ákos bejegyzéséből.

Bíró László győzelme esetén nem csak rasszista, hanem súlyosan korrupt ember került volna be a parlamentbe - jelentette ki a független képviselő közösségi oldalán. Szerinte Bíró magára költötte az 50 millió forint Európai Uniós támogatás jelentős részét. Hadházy Ákos hozzáteszi: A sajtó ugyan csak a ki nem fizetett varrónőkről harsogott, de személyesen tájékozódott az ügyről és emiatt azt ennél jóval súlyosabbnak tartja. Minderről nem beszélt nyilvánosan, ezzel segítve a jelöltet, de az ellenzéki pártelnökeket tájékoztatta.

Az LMP társelnöke, Kanász-Nagy Máté azonban tagadta, hogy Hadházy Ákossal beszélt volna erről. Híradónk kereste Hadházy Ákost, és több pártvezetőt is, de adásunkig nem reagáltak.

Hallgatásba burkolózott a Párbeszéd társelnöke is. Karácsony Gergelytől szerettük volna megtudni,hogy miért hallgatott Hadházy Ákos információjáról, de a politikus stábunk kérdését sem hallgatta meg.

Bár az ellenzéki pártok vezetői tudtak Bíró László korrupciós ügyéről, nem indítottak vizsgálatot, hanem inkább eltitkolták - hívta fel a figyelmet az EMMI parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásában.

Rétvári Bence hozzátette: egy olyan antiszemita jelölttől menekült meg a magyar országgyűlés, aki a varrónőket is kisemmizte, megfenyegette, és ezt állítja már Hadházy Ákos is.

 

 

Hír TV