2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Túlélve Bolíviát 03:00

Belföld

Egymást vádolják a baloldali politikusok a borsodi vereségük után

Az ellenzék olyan helyzetet teremtett, amelyben csak veszíthetett - írta a kormánypárti sikerrel zárult borsodi időközi választás kapcsán Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán.

  • Egymást vádolják a baloldali politikusok a borsodi vereségük után

Hadházy Ákos szerint nagyon rossz volt a baloldali szivárványkoalíció stratégiája, hiszen a 2018-as választásokhoz képest nemhogy csökkent, hanem nőtt a Fidesz előnye.

„Az ellenzéknek egyszerűen nincs elég szavazója ahhoz, hogy legyőzze a Fideszt”

- fogalmazott.

A képviselő rámutatott, a jelölt személye is közrejátszott abban, hogy a baloldal számára nem túl fényes eredmény született Borsodban.

„A pártok azt hitték, ha összefogás van, minden van, a jelölt személye egyáltalán nem is lényeges, bárkit el lehet indítani. Ha Bíró nyert volna, nem csak egy rasszista indulatú ember került volna be a parlamentbe, hanem egy olyan ember, aki elég egyértelműen részt vett abban, hogy egy kis csapat valódi fejlesztés helyett magára költött 50 millió forint EU-s támogatás egy jelentős részét”

- írta Hadházy Ákos, hozzátéve, hogy személyesen tájékozódott az ügyről és azt jóval súlyosabbnak tartja annál, mint ami a médiában megjelent.

Hadházy úgy gondolja, hogy ugyan Bíró László nem volt jó jelölt, de még nagyobb gond, hogy nem találtak a helyére mást.

„Az ellenzéki pártok nagyon komoly szervezeti problémákkal küzdenek, egyszerűen nincs elegendő jó jelöltjük mind a 106 választókerületbe”

- írta a képviselő, aki szerint a borsodi vereség egy óriási pofon volt a baloldalnak.

Kapcsolódó tartalmak:

Gajdics Ottó: Győztünk!

Jakab Péter: Retteghet a Fidesz

Koncz Zsófia győzött, megbukott a Gyurcsány vezette baloldali koalíció

Magyar Hírlap/Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!