2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Koncz Zsófia győzött, megbukott a Gyurcsány vezette baloldali koalíció

A Nemzeti Választási Iroda internetes felületén, a www.valasztas.hu oldalon megjelent hogy, Koncz Zsófia, nyerte a borsodi időközi választást. Az adatok 87,27 százalékos feldolgozottsága alapján a Fidesz-KDNP jelöltje 15 571 szavazattal (49.89 százalék) áll az első helyen, Bíró László pedig 14 600 (46.78 százalék) szavazatot kapott.

  • Koncz Zsófia győzött, megbukott a Gyurcsány vezette baloldali koalíció

 

95 százalékos feldolgozottság mellett a kormánypártok jelöltje több mint 1100 szavazattal vezet, az összellenzéki jelölt, antiszemita Bíró László előtt. A Borsod megyei 6-os választókerületben azért írtak ki voksolást, mert júliusban motorbalesetben elhunyt a térség fideszes országgyűlési képviselője, Koncz Ferenc.

A kormánypártok az elhunyt képviselő lányát indították a választáson, aki a kampány során azt hangoztatta, hogy megválasztása esetén édesapja munkáját kívánja folytatni, és többek közt újabb munkahelyeket teremtve virágoztatná fel a térséget.

A győztes Koncz Zsófia nyilatkozata vasárnap este:

Vele szemben a teljes baloldali ellenzék azt a jobbikos Bíró Lászlót indította, aki a 2018-ban 49,3 százaléknyi szavazatot szerző Koncz Ferenc mögött, több mint kilencezer vokssal lemaradva végzett a második helyen. Igaz, akkor még nem összbaloldali jelöltként mérette meg magát, mivel az MSZP–Párbeszéd és az LMP is önálló jelöltet indított. Bíró Lászlóról az időközi választás kampányában napvilágot látott, hogy két évvel korábban, tehát már bőven a Jobbik pálfordulását követően antiszemita és cigánygyűlölő kijelentéseket osztott meg nyilvános Facebook-oldalán, illetve hogy korábbi vállalkozásában – amit aztán csődbe is vitt – nem fizette ki a munkavállalóit, sőt fegyverrel fenyegette őket, amikor a fizetésüket kérték. Mindettől függetlenül Bíró László mögött a komplett szivárványkoalíció kiállt, sőt intenzíven kampányoltak is mellette, mondván, hogy vállalhatatlan kijelentéseiért már bocsánatot kért.

A baloldali jelöltjének legfőbb kampányüzenete az volt, hogy győzelme esetén lebontják a Fidesz kétharmados parlamenti többségét. Bíró László a szavazatok 46,67 százalékát gyűjtötte be.

Bíró László és Jakab Péter is értékelt: 

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleménye

Gratulálunk Koncz Zsófiának a szerencsi választáson elért győzelméhez!

Az édesapja - a tragikus hirtelenséggel elhunyt korábbi képviselő Koncz Ferenc - helyébe lépő új képviselő társunk vasárnapi győzelmével is bebizonyította, hogy a teljes baloldali ellenzék összefogása sem képes a választópolgárok megvezetésére. Az emberek jól látták, hogy a közelmúltban még antiszemita kijelentéseket tevő, gyanús cégügyletekbe keveredő Jobbikos jelölt nem lehet Szerencs országgyűlési képviselője. Üdvözöljük Koncz Zsófiát a parlament kormánypárti soraiban, s bízunk benne, hogy együttes erővel meg tudjuk védeni a magyar embereket, a munkahelyeket és az eddig elért eredményeinket az országot most próbára tevő vírushelyzet idején is!

Dr. Simicskó István

frakcióvezető

Orbán Viktor is gratulált Koncz Zsófiának

Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán gratulált Koncz Zsófiának, aki a Fidesz-KDNP jelöltjeként megnyerte a borsodi időközi országgyűlési választást vasárnap.

"Gratulálok, Koncz Zsófia! Édesapád most nagyon büszke lenne rád, ahogy mindannyian azok vagyunk" - fogalmazott a kormányfő Facebook oldalán.

Hozzátette: "találkozunk a parlamentben!"

 

HírTV - Magyar Nemzet - MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!