2023. 02. 02. Csütörtök Karolina, Aida napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Gajdics Ottó: Győztünk!

  • Gajdics Ottó: Győztünk!

Lezajlott hát a főpróba, és épp olyanra sikeredett, amilyennek gondoltuk. Az elvtelenség, a minden erkölcsi megfontolást sutba vágó pőre pénz- és hataloméhség megülte torát a borsodi időközi választáson. A moslékkoalíció Bíró László jelölésével eljutott egy olyan pontra, ahonnan nincs se lejjebb, se följebb. Tőlük ennyire számíthatunk. Még szerencse, hogy a választópolgárok most nem dőltek be a bűnbánat nélküli bocsánatkérésnek.

Véssük jól észbe azt a jelenetet, amint Karácsony Gergely, Márki-Zay Péter, Jakab Péter és Kunhalmi Ágnes egy emberként kampányol a judapestező, tetűcsúszdásozó, fegyverrel fenyegetőző, munkatársait átverő falusi Döbröginek. Oldalt egy zsák krumpli, rajta az ellenfél, Koncz Zsófia neve. Ez ma az ellenzék. Mindent elkövetnek, amivel a kormánypártokat vádolják, saját tetteik fölött sunyin szemet hunynak, és cinikus vigyorral képükön folytatják a sárdobálást. Kamuvideók, kamufotók, kamupolitika. Ezt kapjuk majd egyre nagyobb dózisban 2022-ig minden nap. Nyakon öntve némi informális hazaárulással, amint azt Donáth Anna szíves közléséből szintén megtanulhattuk a hétvégén.

A legcinikusabb akciójuk az volt, amikor a demokrácia őreiként jelentek meg a szavazókörökben. Arra is fel kell készülnünk, hogy a balliberálisok – jó szokásukhoz híven – csak azt a voksolást ismerik el tisztának, amin ők nyernek, ezért előre választási csalással vádolják majd meg a kormányoldalt minden adandó alkalommal. Most is azért páváskodtak olyan ellenzéki potentátok a szavazatszámlálók között, mint Fekete-Győr András, mert így lebegtették a csalás gyanúját. Persze, aki belvárosi ficsúrként soha nem látott még munkásjáratot, könnyen vizionál buszoztatott szavazókat…

A másik kampányszövegük, amivel igyekeztek felsrófolni híveik szemé­ben az időközi választás tétjét, az volt, hogy most lebonthatják a Fidesz kétharmadát. Mindamellett, hogy ez matematikailag sincs így, politikai értelemben sem volt ekkora jelentősége. Így gondolhatták ezt a választók is, ezért volt alacsonyabb a részvételi hajlandóság a két évvel ezelőttinél. Nem csigázta fel az elégedetlenkedőket sem ez a vérszegény üzenet, és a kormánypártiak sem tulajdonítottak nagyobb jelentőséget az ügynek. Az igazi tétet persze nem kötötte az orrunkra a szedett-vedett baloldal, vagyis azt, hogy most vizsgázott élesben a moslékkoalíció, most dőlt el, le lehet-e bármit tolni az emberek torkán. Szerencsére elbuktak.

Már-már kínos volt az a kontraszt, ami Koncz Zsófia őszinte, letisztult programja és a baloldal kínlódása között feszült. Arra a pragmatikus és egyben megindító kijelentésre, hogy „folytatni szeretném az édesapám által megkezdett építő munkát”, annyi volt a válasz, hogy zavarjuk el a kormányt. Legyen ez az ellenzék baja, de jól láthatóan az Orbán-fóbia kevés a győzelemhez. Bebizonyosodott, hogy az emberek többsége inkább a szemének hisz, mint az álszent kritikusok vádjainak.

A szoros eredmény azt mutatja, hogy sokan hatása alá kerültek az évtizedes gyűlöletkampánynak, amivel a miniszterelnököt, a kormányt, a Fideszt és szavazóit próbálták befeketíteni. Nagy kérdés a jövőre nézve, hogyan lehet őket kigyógyítani ebből a betegségből, mert kétségbeejtő, milyen sokan vannak, akiknek semmi nem számít, a varacskos disznóra is rászavaznak, ha az nem kormánypárti. A nemzeti oldal nem eshet abba a hibába, hogy visszatámad és lebirkázza, agymosott zombiknak nevezi ezt a tömeget, hiszen szükség lenne rájuk az ország felemeléséhez. Nagyon nehéz út vezet a 2022-es sikerhez.

De ez a győzelem újabb reményt, erőt adhat. Ha mindig többen leszünk ennyivel, a haza fényre derül!

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Nem engedi el Újbuda Czeglédy Csabát

Nem engedi el Újbuda Czeglédy Csabát

Hiába folyik büntetőeljárás Czeglédy Csaba ellen, ügyvédi irodájával jelenleg is kapcsolatban áll Újbuda önkormányzata. A XI. kerület Fidesz–KDNP frakciójának vezetője szerint, volt olyan eset, hogy Czeglédynek okiratszerkesztésre volt megbízási szerződése, holott őt egyebek mellett korábban magánokirat-hamisítás miatt ítélték el.
Orbán Viktor: Folytatni kell a hadiipari fejlesztéseket

Orbán Viktor: Folytatni kell a hadiipari fejlesztéseket

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban fogadta Armin Pappergert, a német Rheinmetall hadi- és járműipari nagyvállalat vezérigazgatóját - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!