2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Elveszett illúziók

Következik:

Poltikai hobbista 21:25

Belföld

Egymást bírálták az elnökjelöltek

Joe Bident, a demokraták elnökjelöltjét bírálta gazdaságpolitikája miatt a hivatalban lévő elnök. Donald Trump szerint riválisa egy olyan egyezményt támogat, amely több tízezer amerikai munkahely megszűnését eredményezte. A demokrata jelölt eközben Trump járványkezelését kritizálta. Szerinte az elnök kudarcot vallott.

  • Egymást bírálták az elnökjelöltek

Újabb nagy lökést adott az amerikai elnökválasztási kampánynak a Legfelsőbb Bíróság legidősebb tagjának múlt heti halála.
A liberális jogvédő Ruth Bader Ginsburg helyére a republikánus elnöknek kell jelöltet ajánlania, de ezt a demokraták ellenzik.

Attól tartanak, hogy a kilenctagú testület összetétele megváltozik, és a konzervatív gondolkodásmód kerül túlsúlyba a bíróságon.

"Hallották a legújabb hírt? Hogy ismét engem támadnak? Azért bírálnak, mert alkotmányos jogkörömből fakadóan eleget teszek kötelességemnek, és személyt jelölök a Legfelsőbb Bíróság tagjává. Alig várom, hogy nekem essenek, mert akkor azonnal visszavágok. Én vagyok ugyanis az egyetlen, akinek joga és kötelessége bírát jelölni"

- nyilatkozta Trump egy ohiói rendezvényen.

Az elnök azért is élesen bírálta Joe Bident, mert állítása szerint a demokrata jelölt gazdaságpolitikája hibás.

Trump sérelmezte, hogy riválisa továbbra is támogatja az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Egyezményt, amely több tízezer amerikai munkahely megszűnését eredményezte.

Szerinte Biden nem csak becsapta és elárulta a választókat, hanem veszélybe sodorta megélhetésüket is.

A demokrata politikus eközben az elnök járványkezelését kritizálta. Azt mondta, a republikánus vezető kudarcot vallott, pedig életeket menthetett volna meg.

"Trump hazugságai miatt alkalmatlan a posztra. Történelmünk egyik legsúlyosabb válságát éljük, ő pedig képtelen kezelni a helyzetet. 110 ezer ember maradhatna életben, és nem kellene meghalnia, ha betartja az alapvető szabályokat. Ilyen például a maszk viselése. De min csodálkozunk, ha a védőfelszerelést egyszer sem látjuk az elnökön?"

- tette fel a költői kérdést Biden.

Az Egyesült Államokban november 3-án tartják a mindent eldöntő választást. Akkor derül ki, hogy a hivatalban lévő elnök tud-e újrázni, vagy Barack Obama korábbi helyettese lesz-e az ország új vezetője.

A felmérések szerint Biden vezet Trump előtt néhány százalékkal, de az elmúlt napokban sokat erősödött a jelenlegi elnök, és másfél hónap még hátra van a kampányból.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ukrán színekben vonultak, tüntettek Budapesten

Ukrán színekben vonultak, tüntettek Budapesten

A tüntetésen felszólalt többek között Karácsony Gergely, Tompos Márton, Cseh Katalin, Traski Viktor kárpátaljai magyar matematikus, Petrovszka Viktória, az Egység Ukrán Egyesület elnöke és Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!