2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Ahogy éltem, úgy fogok meghalni 10:55

Belföld

Egyedi, magyar olimpiatörténeti kiállítás nyílt a Millenárison

A megújuló, idén 20 éves Millenárison Világraszóló Bajnokaink - 177 mesés győzelem címmel magyar olimpiatörténeti kiállítással várja látogatóit október 10-ig. Az Üvegcsarnokban rendezett tárlat több mint 300 ikonikus tárgyat mutat be, köztük 71 aranyéremet, zászlókat, diplomákat, a győzelmekhez kapcsolódó személyes tárgyakat, sporteszközöket, amelyek egyszerre egy térben soha nem voltak még láthatók. A több generációt egyszerre megszólító kiállítás – a szervezők szándéka szerint - a sport szeretetére, a közösség összetartó erejére és a nemzeti identitástudat fontosságára irányítja a látogatók figyelmét. A kiállítást kísérő Millenáris Bajnokok Parkja programorozat keretében lesz lehetőség sportágat választani, kulturális élmények közt barangolni és természetesen sportolni is.

  • Egyedi, magyar olimpiatörténeti kiállítás nyílt a Millenárison

„Egyszerre csodálatos és hátborzongató annak megtapasztalása, amikor az egyéni erőfeszítések és áldozatok nem csupán egyetlen embert vagy csapatot emelnek a dobogó legfelső fokára, hanem egy egész nemzetet” – hangsúlyozta a megnyitón Dankó Virág, a Millenáris ügyvezető igazgatója.

A kiállítás megnyitóján Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte: „Hogyha büszkék akarunk lenni a magyar sportra, a nagyszerű magyar teljesítményekre, akkor elegendő visszagondolni a mögöttünk hagyott olimpiákra; arra a 177 aranyéremre, 151 ezüstéremre és 174 bronzéremre, amit a magyar sport magáénak mondhat, ami több mint félezer érmet jelent. Bármilyen nagy ország büszke lenne erre a teljesítményre, talán az amerikaiak és a kínaiak kivételével. Magyarország sportnagyhatalom! Egy tízmilliós ország és egy 15 milliós nemzet sportnagyhatalom! Megannyi különálló történet, megannyi rendkívüli teljesítmény, megannyi olyan pillanat, ami valóban összefog egy egész nemzetet, határokra való tekintet nélkül. Azt tudjuk tehát csak kívánni, hogy folytatódjon ez a történet.” 

A szervezők célkitűzései között szerepel az edukáció és a sportszerű versengés népszerűsítése. A vállalkozó szellemű látogatókat szellemi és fizikai kihívások és interaktív elemek várják a „Bajnok Akadémián”. 

A „Bajnokok Fala” kültéri installáció a tokiói olimpiát követően, augusztus elejétől lesz látható a Millenáris főbejáratánál. Hogyan szerepelt hazánk a különféle olimpiai versenyeken? Kik voltak azok az érmet nyert sportoló hőseink, akikre az egész ország büszke a mai napig is? Eddigi érmeseink teljes névsorával és elért eredményeivel ismerkedhetnek meg a látogatók. 

A „Magyar edzők a nagyvilágban” hiánypótló kiállítás a külföldön sikereket elért magyar mestereket mutatja be, és izgalmas, vagy épp meglepő történeteket mesél az itthon edzőként kevésbé ismert magyar legendákról. A tárlat ingyenesen megtekinthető 2021 nyarán, a Széllkapu Park Függőkertjében. 

A kiállítást kísérő Millenáris Bajnokok Parkja ingyenes programsorozat keretében augusztus 23-ig a Magyarock Lounge olimpiai találkozópont várja a rajongókat, ahol szakemberek, egykori és jelenlegi sportolók részvételével zajló különleges és izgalmas beszélgetéssorozatokban, elemzésekben, találkozásokban lehet része az érdeklődőknek. Az itt induló Filmklub legendás, sport tematikájú filmekkel és meglepetés vendégekkel vár kicsiket és nagyokat egyaránt. 

Július 24-én az idei olimpia házigazdájára jellemző kulturális programok, harcművészeti bemutatók, japán dob koncert és gasztronómiai különlegességek idézik meg Japán hangulatát. 

Az idén először szerepel az olimpiai sportok közt a falmászás. Aki aktív pihenésre vágyik, azt várja a warrior pálya 8 méter magas mászófala. Július 23. és augusztus 8. között a Millenárisra látogatók hozzájárulhatnak egy rekordkísérlet sikeréhez is, ugyanis a „Tekerj velünk Tokióba!” program célja, hogy a parkban kerékpáron ez idő alatt letekert kilométerek elérjenek Tokióig. 

Bővebb információ: www.millenaris.hu/177

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Karácsony könnyen megoldhatná a budapesti helyzetet

Karácsony könnyen megoldhatná a budapesti helyzetet

A Kúriánál pattog a labda, Karácsony Gergely és Vitézy Dávid is beadta kérelmét. Pedig a főpolgármesternek lenne erre egy egyszerűbb lehetősége is. Akár le is mondhatna, és akkor egyértelműen új választást kellene kiírni.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!