2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Belföld

Egernek több száz millió forintot kell visszafizetnie a polgármester mulasztása miatt

Több száz millió forint fejlesztési forrást kell visszafizetnie Egernek a polgármester mulasztása miatt - jelentette ki a Fidesz-KDNP helyi frakcióvezetője pénteken, a megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón.

  • Egernek több száz millió forintot kell visszafizetnie a polgármester mulasztása miatt

  Oroján Sándor azt mondta, Mirkóczki Ádám (Egységben a Városért Egyesület) polgármester "hanyagsága és mulasztása miatt" a hevesi megyeszékhely becsléseik szerint mintegy 300 millió forint értékű, a városnak korábban már átutalt fejlesztési forrástól esik el.

Mindez azért történt, mert a városvezető a tavaly december 31-én lejárt, jogvesztő határidő után, már késve nyújtott be egy a déli iparterület fejlesztéséhez kapcsolódó határidő-módosítási kérelmet - tette hozzá, megjegyezve, hogy az erről szóló és a napokban kézhez kapott levélből az is kiderül: a polgármester együttműködési és tájékoztatási kötelezettségének sem tett eleget. Közölte: a megyeszékhelyen folyamatban lévő fejlesztési projektekért a múlt év őszén lezajlott önkormányzati választások óta polgármesterként Mirkóczki Ádám felel. Az általa e témában pénteken kiadott, "ordas kamukkal teletűzdelt" sajtóközleményben e felelősséget hárítani próbálja - fogalmazott.

A frakcióvezető azt mondta, felháborító, hogy a polgármester bocsánatkérés, illetve hibájának jóvátétele helyett támad és a "tőle megszokott módon hazudik". A Mirkóczki Ádám közleményében olvasható állításokat cáfolva közölte: a városvezető tudott arról, hogy ez az ügy folyamatban van, ám másfél hónapon át, egészen a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely levelének kézhezvételéig "hallgatott és lapított".

Orosz Lászlóné, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője kiemelte: ilyen esetre az elmúlt 15 évben nem volt példa Egerben.

Emlékeztetett: a déli iparterület infrastrukturális fejlesztése több elemből álló projekt, amelynek fedezetét az önkormányzati önerő mellett a Modern Városok Program, a Területi Operatív Fejlesztési Program és a Belügyminisztérium forrásai biztosították. Eddig nem ismert, hogy a visszafizetési kötelezettség melyeket érinti - mondta.

Mirkóczki Ádám polgármester az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: belső eljárást indítanak azon munkatársak ellen, akik mulasztása miatt a déli iparterületet érintő fejlesztés támogatói okiratának módosítását csak határidőn túl tudták kezdeményezni.

Hozzátette: "a Fidesz 300 milliós riogatásával szemben a tény az, hogy a pályázatból eddig eredményesen felhasznált 170 millió forint határidőn belüli elszámolása folyamatban van".

Szomorúnak nevezte Egerre nézve, hogy a térség országgyűlési képviselője és az érintett munkatársak a lényeges információkat nem közölték a határidő lejárta előtt, hanem kivárták az elutasító miniszteri döntést.

Mirkóczki Ádám ígéretet tett a helyzet megoldására, és úgy fogalmazott: a Nyitrai Zsolt által vezetett egri Fidesz-szervezetre a város nem számíthat, "ők csak a rombolásban és a pitiáner bosszúállásban érdekeltek".

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!