2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Elveszett illúziók 11:00

Belföld

Égbekiáltó ellentét

  • Égbekiáltó ellentét

Ép erkölcsi érzékű, józan gondolkodású emberben a segítő szándék mozdul meg elsőként, amikor válságot érzékel. Megfigyelhető ez most is, amióta ránk tört a világjárvány. Nem tudnánk elviselni embertársaink tízezreinek elvesztése miatt érzett fajdalmunkat, az emberi tartásunkat kikezdő félelmeinket, ha nem enyhítenék őket az összefogás, az önzetlen segítségnyújtás, a minden nehézségen úrrá lévő cselekvő szeretet csodálatos megnyilvánulásai. Éppen ezért a szokásosnál is megdöbbentőbb szembesülni azzal, hogy a morált sutba vágók sem pihennek.

Van egy mondás, miszerint minden válság egyben lehetőség is. De egészen sajátos értelmezése ennek az igazságnak, ha valaki saját gazdagodásának lehetőségét látja meg mások tönkretételében. Ha látván a pusztulást maga körül, csak annyit tud megjegyezni, hogy „engem csak a pénz érdekel, nem foglalkozhatok és nem is foglalkozom a társadalmi következményekkel”. Vagy azzal védi saját moralitásának hiá­nyát, hogy ha ő nem tette volna meg a nyilvánvaló galádságot, megtette volna más. Nekünk, magyaroknak, sajnos jutott egy világméretű, szimbolikus képviselő is ebből a minőségből. Bizonyára kitalálta már mindenki, Soros Györgyről beszélek, akinek spekulánsmódszerei, úgynevezett shortolási technikája egészen nyilvánvalóan kimutathatók az utóbbi hetek forint elleni támadásaiban.

Minden hozzáértő elemző elmondta, a mostani forintgyengülésnek semmi köze a magyar gazdaság reálfolyamataihoz, annak ­egyértelműen politikai okai vannak. Valaki felbőszítette az ellenzéki politikusokat és a nekik szolgáló lakájmédiát. El is nevezték tüstént a nem csekély náci felhanggal bíró felhatalmazási törvénynek a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló jogszabályt, és a balliberális hálózat nemzetközi nyúlványain keresztül beindították a förtelmes gépezetet.

Arról zengett az Európai Unió minden szintje a bizottság elnökétől a néppárt percemberkéin át a parlament jó néhány zsebben lévő tagállami politikusáig, hogy mennyire veszélyes folyamatok zajlanak Magyarországon, ahol a vírusveszély elhárításának örve alatt Orbán Viktor teljhatalomra tör, végképp lerombolja a jogállamot, a demokráciát, és diktatúrát épít. Ezzel párhuzamosan valakik napi 1,5-2 milliárd dollárt szánva a célra, megtámadták a fenti hírektől amúgy is gyengülő pályára állt forintot. Az euró árfolyama az egekbe szökött, elérte a 370 forintos történelmi csúcsot. Valaki pedig dörzsölte a tenyerét, hiszen ezzel rengeteget lehet keresni, nem beszélve a politikai haszonról, amiért szintén be lehet majd nyújtani a számlát a kedvezményezett félnek.

Soha nem fogjuk tudni bebizonyítani, ki találta ki, ki állt a fenti akció mögött. De érdemes belegondolni, ki szerezte hasonló módon vagyona nagy részét. Kinek áll jól szervezett, kiépített nemzetközi hálózat a rendelkezésére, amivel irányíthatja a támadás politikai vonulatát? Kinek van ennyi pénze, amivel érzékeny veszteséget lehet okozni? És kiben erősebb még a haszon reményénél is a bosszú vágya, amiért a magyar kormány több soron is keresztezte világmegváltó terveit?

A legdermesztőbb az egészben, hogy Gyurcsányék meg sem tudták várni, hogy kibontakozzon az akció, hogy végképp bedőljenek a befulladt exporttevékenységüket devizahitelből finanszírozó cégek, és végképp maga alá temesse a magyar gazdaságot a járvány. Máris arról kezdtek rikácsolni, hogy itt az idő a kormány megbuktatására.

Közben lassan eléri az ezret a betegek száma, és sokan meghaltak nálunk is a koronavírustól. Elkeserítő ez, de még viselhető. Mert vannak, akik hősiesen védekeznek. És hát vannak olyanok is, akik a védekezőket támadják. Soha ne feledjük el ezt az égbekiáltó ellentétet!

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gazdag Dániel fontos góllal kezdte az idényt

Gazdag Dániel fontos góllal kezdte az idényt

Gazdag Dániel 93. percben szerzett góljával mentett pontot a Philadelphia Union a vendég Chicago Fire ellen szombaton az észak-amerikai labdarúgóliga (MLS) idei szezonjának első fordulójában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ma van a kommunizmus áldozatainak emléknapja

Ma van a kommunizmus áldozatainak emléknapja

Ma van a kommunizmus áldozatainak emléknapja. Az Országgyűlés 2000. június 13-án elfogadott határozata minden év február 25-ét a kommunizmus áldozatainak emléknapjává nyilvánította.
Új tanulmánykötet jelent meg a gulág- és gupvikutatásokról

Új tanulmánykötet jelent meg a gulág- és gupvikutatásokról

A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából mutatta be szombaton a Gulág- és Gupvikutatók Nemzetközi Társasága a "Közel 80 éve történt... - Adatok, tények történetek a szovjet fogságból" című kötetet, amely az Alapjogokért Központ támogatásával jelent meg.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!