2021. május 10.,
hétfő, Ármin, Pálma napja

Eddig 130 millió forintnyi megbízást kapott Czeglédy Csaba irodája a DK-s kerületektől

2021. március 4., csütörtök 17:09

Gyurcsány Ferenc úgy díjazza Czeglédy Csabát, hogy DK-s vezetésű önkormányzatokon keresztül kap többmilliós megbízásokat - jelentette ki Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő. A kormánypárti politikus emlékeztetett: a több mint hatmilliárdos adócsalással vádolt Czeglédy eddig mintegy 130 millió forintnyi megbízást kapott a DK-vezetésű erzsébetvárosi és újbudai önkormányzattól.

Erzsébetváros és Újbuda ellenzéki önkormányzata is az adócsalásért már korábban elítélt Czeglédy Csabát bízta meg a korábbi szerződések átvizsgálásával.

Újbuda polgármestere a veszélyhelyzet ideje alatt hozott létre egy parkolási illetve egy médiacéget és azonnal leszerződött Gyurcsány Ferenc ügyvédjével.

A Mi Hazánk mozgalom újbudai képviselője szerint Gyurcsány ügyvédjének megbízatásival szemben csak szavakban tiltakoztak a baloldali pártok.

Czeglédy Csaba, egy másik DK-s kerületben, Erzsébetvárosban is felbukkant. Niedermüller Péter a járvány és veszélyhelyzet idején 29 millió forintos szerződést kötött Czeglédyvel.

A térség országgyűlési képviselője szerint a Gyurcsány-párt ezekkel az ügyvédi szerződésekkel akarja támogatni Czeglédyt.

Gyurcsány Ferenc parancsba adta, hogy még a baloldali képviselő-jelöltekkel szemben is olyan elvárásokat támasszanak, hogy Czeglédy Csaba indulhasson az előválasztáson jelentette ki a Fidesz országgyűlési képviselője. Budai Gyula rámutatott, ez a Czeglédy klauzula. A kormánypárti politikus szerint a baloldal mindent megtett, hogy a Czeglédy Csabával szemben indult büntetőeljárást megakadályozzák. Emlékeztetett: Czeglédyt Gyurcsányék 2019-ben felrakták a DK EP listájára, így mentelmi joga miatt megszüntették az ellene folyó büntetőeljárást.

Czeglédy ellen először 2001-ben emelt vádat az ügyészség adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértésének vétségével, amiért másodfokon 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélték. Ennek ellenére Gyurcsány Ferenc már hivatalosan is bejelentette, hogy Czeglédyt indítja Vas megye 1-es körzetében az ellenzéki előválasztáson.

HírTV

Kapcsolódó anyagok:

Fidesz: Elfogadhatatlan, hogy a Gyurcsány vezette baloldal falaz egy köztörvényes bűnözőnek, Czeglédy Csabának

Gyurcsányné személyesen látogatta meg férje bűnöző ügyvédjét a per első napján

A Momentum hallgat Czeglédy jelöltségéről

Budai Gyula: Tanú van rá, hogy Czeglédy pénzt adott át Kunhalmi Ágnesnek

A DK továbbra is kiáll Czeglédy mellett