2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Belföld

Dr. Galgóczi Ágnes: A koronavírus elleni védekezés új szakaszához érkeztünk

A Hír TV élőben közvetítette a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóját.

  • Dr. Galgóczi Ágnes: A koronavírus elleni védekezés új szakaszához érkeztünk

Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár a közoktatási intézmények felkészültségéről, valamint az épületek megfelelő fertőtlenítéséről számolt be az operatív törzs mai online sajtótájékoztatójának kezdetén.

A köznevelési intézményekben dolgozók tesztelése januárban is folytatódik. A tesztelésre térítésmentes lehetőséget biztosítanak, összesen 99 helyszínen.

A zökkenőmentes lebonyolítás érdekében előzetes regisztráció lehetősége is adott, ami ugyanakkor nem kötelező.

Ma reggelig 7400 fő regisztrált egyébként - jegyezte meg Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár.

A tesztelésben való részvétel önkéntes. Első sorban azoknak javasolt, akik szeretnének megbizonyosodni arról, hogy nem fertőzöttek, mert valamilyen okból kifolyólag teszt szükséges annak megerősítésére.

 

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az elmúlt napok számadatait, valamint az elmúlt napok rendőri intézkedéseivel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat ismertette.

 

Dr. Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője az elmúlt 24 óra adatait ismertette.

902 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 317 571 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 131 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 9292 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 138 365 fő, az aktív fertőzöttek száma 169 914 főre csökkent.

6 298 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 444-en vannak lélegeztetőgépen.

A koronavírus elleni védekezés új szakaszához érkezett azzal, hogy szombaton megérkezett Magyarországra az első oltóanyag szállítmány, aminek köszönhetően már aznap megkezdték az egészségügyi dolgozók oltását.

Jelenleg 3 budapesti, 1 debreceni és 1 nyíregyházi oltóponton oltják az embereket.

2021. első felében további védőoltások engedélyezése, majd megérkezése várható hazánkba.

Ezt követően Dr. Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője az oltóanyaggal kapcsolatos álhírekre hívta fel a figyelmet, valamint a legfontosabb tudnivalókról adott tájékoztatást. 

Fontos tudni, hogy a vírus elleni megfelelő védettség érdekében két oltásra van szükség, egymástól 21 nap eltéréssel.

A vírus ellen a vakcina 95%-os védettséget biztosít.

Fontos kiemelni, hogy a vakcina biztonságos és a fertőzés kockázata az, amire kiemelten figyelni kell, amiket ki kell védeni - jegyezte meg Dr. Galgóczi Ágnes.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

A Krúdy Gyula klasszikusát feldolgozó, 1971-ben készült Szindbád című magyar drámában a főbb szerepeket Latinovits Zoltán és Dajka Margit alakította. Az adásban Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők a filmről Tóth Auguszta színművésszel és Berettyán Sándor színművésszel beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!