2019. május 26.,
vasárnap, Fülöp, Evelin napja

Döntött a fideszes többség: nem tárgyalják Márki-Zay javaslatát

Hír TV

2018. október 11., csütörtök 17:03

Nem veszi napirendre a hódmezővásárhelyi Fidesz Márki-Zay Péter közgyűlés feloszlatására tett javaslatát. A kormánypárt helyi elnöke és frakcióvezetője azzal indokolták a döntést, hogy nem kampányolni, hanem dolgozni szeretnének Hódmezővásárhelyen a következő egy évben. Hegedűs Zoltán felszólította Márki-Zay Pétert: politizálás helyett inkább dolgozzon a városért. A polgármester a Hír Televíziónak korábban azt mondta: nem tud együtt együttműködni a fideszes képviselőkkel, ezért szeretne új választásokat.

Csődközeli helyzetben van Hódmezővásárhely, az együttműködés pedig már csődöt mondott Márki-Zay Péter szerint. A polgármester az új választásban látja a megoldást a problémákra, ezért pénteken a képviselő-testület feloszlatását indítványozza.

„Most már rendszeresen nem szavazzák meg azokat a támogatásokat, amit a városi sportegyesületeknek szeretnénk adni, nem szavazzák meg azt a hitelfelvételt, amivel a strand túlélése biztosítható, illetve az általuk szorgalmazott utca felújítást el tudnánk végezni. Tehát most olyan mély szintre jutott ez az együttműködés – ha még egyáltalán annak nevezhető – hogy most már a hódmezővásárhelyi gyerekek látják a kárát annak a politikai bosszúnak, amit Lázár János emberei a városon állnak. Én azt szeretném, hogy ha nem húznánk tovább ezt a kérdést, látható, hogy egy együttműködő testületre és polgármesterre van szükség” – mondta Márki-Zay Péter.

A Fidesz helyi frakcióvezetője szerint a polgármester a város feladatai helyett az országos politikai karrierjét építi.

„A frakció úgy döntött: nem támogatja azt a közgyűlési előterjesztést, hogy a képviselő-testület oszlassa fel magát. Nem támogatjuk azt, hogy jövő év februárjában és októberében is választások legyenek Hódmezővásárhelyen, hogy a város egy éven keresztül semmi másról ne szóljon, csak kampányról, ahelyett, hogy a város ügyeivel foglalkozna a polgármester, hogy a várost építené, fejlesztené, üzemeltetné a polgármester” – mondta Hegedűs Zoltán.

A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta: amennyiben a testületet feloszlatnák, februárban kellene választást tartani, de a soros önkormányzati választásokat is megtartanák ősszel, így állandósulna a kampány a településen.