2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Belföld

Donáth Anna szerint a DK az akadálya a kormányváltásnak, mégis összefogna a párttal

Ungár Péter szerint Donáth Annáék úgy tartják a hazugság közösségének Gyurcsány Ferencéket, hogy közben logót kérnek tőlük több helyen, folyamatos alkuk keretében. A Momentum EP-képviselője először a Demokratikus Koalíciót támadta, majd később – önmagának ellentmondva – azt állította: együttműködnének a közelgő választásokon a DK-val.

  • Donáth Anna szerint a DK az akadálya a kormányváltásnak, mégis összefogna a párttal

„Hazugsággal nem lehet a hazugokat legyőzni” – ezzel üzent a DK-nak Donáth Anna. A Momentum EP-listavezetője a Válasz Online-on megjelent publicisztikájában úgy fogalmazott: Sajnos nem csupán a kormányoldalon látjuk megvalósulni a hazugság kultúráját. Hasonló politikai kultúrát képvisel a Demokratikus Koalíció is.

Donáth Anna kifejtette: szerinte Gyurcsány Ferenc hazudott a választóknak, államcsőd szélére juttatta az országot, és sosem követte meg ezért a társadalmat. A momentumos politikus ugyanakkor úgy véli, Dobrev Klára is kerüli a felelősségvállalást.

A felelősség kérdésében mégiscsak azt a kérdést is föl kell tenni, hogy vajon annak a pártnak van-e felelőssége 2022-ért, aki először állt be Márki-Zay Péter mögé – így reagált Donáth Anna nyilatkozatára Arató Gergely, a DK képviselője.

Én azt gondolom, hogy egy komoly párt, aki az országért érez felelősséget, az nem lehet sértődékeny, nem indulhat ki rosszul sikerült cikkekből vagy nyilatkozatokból... – tette hozzá a DK frakcióvezető-helyettese.

Donáth Anna a publicisztika után személyesen is nekiment Gyurcsány Ferenc pártjának. A Momentumos politikus azt állította: a Gyurcsány párt a gátja az ellenzék hitelességének.

Addig nem lesz kormányváltás, amíg az a politikai kultúra nem változik meg, ami miatt hiteltelennek tartják azt, amit az ellenzék együttese tud felmutatni és ennek a hiteles ajánlatnak akadálya a Demokratikus Koalíció – mondta Donáth.

Az ATV-ben a Momentum EP-képviselője pártja hitelességét bizonygatta.

A Momentum vállal felelősséget, most hoztam fel példaként azt, amikor kiálltam a színpadra, mondhatnám azt is, hogy én voltam az egyedüli pártelnök a választás után, aki elnézést kért a szavazóitól, mert nem ezt ígértem.

Néhány perccel később az európai parlamenti képviselő önmagának teljesen ellentmondva már arról beszélt, hogy 2026-ban újra összefogna a DK-val.

Együtt fogunk működni mindazokkal, akikkel tudunk.

Az az oka, hogy Donáth Anna hadat üzent a DK-nak, hogy a Momentumban belső konfliktusok vannak – erről már Ungár Péter beszélt. Az LMP társelnöke szerint a Momentum a mai napig folytat egyeztetéseket a Demokratikus Koalícióval önkormányzati helyekről. A DK-t úgy tartják a hazugság közösségének, hogy közben logót kérnek tőlük több helyen, folyamatos alkuk keretében most is, és fognak a jövőben is – mutatott rá a politikus.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!