2024. 05. 25. Szombat Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Mágnás Miska 13:00

Belföld

Dömötör Csaba: Európa az önfeladás és a keresztény alapok megerősítése között választhat

A mostani a legfontosabb európai parlamenti választás, ami nem csupán az előttünk álló öt évről, gazdasági kérdésekről, a szokásos uniós vitákról szól, hanem a saját biztonságunkról is az elkövetkező évtizedekben - jelentette ki Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kedden Budapesten.

  • Dömötör Csaba: Európa az önfeladás és a keresztény alapok megerősítése között választhat

A Rákospalotán tartott lakossági fórum előtt újságíróknak nyilatkozva kiemelte: Európa most választhat jövőt magának, és választhat az önfeladás útja, valamint a keresztény értékek védelme, a keresztény alapok megerősítése között. Európának vissza kell térnie azokhoz a gyökerekhez, amelyek a világ legjobb helyévé tették, az alapokhoz, az elmúlt években ugyanis azt látni, mintha elkanyarodott volna ezektől - fejtette ki a parlamenti államtitkár, aki markáns megújulást szorgalmazott az önfeladás helyett.

Rámutatott: azt szeretnék, ha Európa tovább erősödhetne, de ez csak akkor lehetséges, ha képes fenntartani saját biztonságát.

Megjegyezte: jó lenne, ha olyan politikusok kerülnének többségbe az uniós intézményekben, így az Európai Parlamentben és az Európai Bizottság élén is, akik képesek meghallani az európai emberek szavát, képesek meghallani aggodalmaikat, és fellépni azon jelenségek ellen, amelyek fenyegetik Európa biztonságát a következő évtizedekben.

Kitért arra, hogy 2015 óta mintegy 3 millió illegális határátlépés történt Európába a Frontex adatai szerint, és Magyarország számos intézkedést hozott annak érdekében, hogy ne legyen bevándorló ország. Szólt a határzár építéséről, és arról, hogy Magyarország megvívta a brüsszeli vitákat is a kötelező kvóta ügyében. A migrációs nyomás ugyanakkor változatlan - figyelmeztetett Dömötör Csaba, aki kitért arra is, csak Törökországban közel 4 millióan várnak arra, hogy amint lehetőségük nyílik rá, elinduljanak Európa irányába. Afrikából a következő években nagyjából 60 millióan indulnának el szintén Európa felé - tette hozzá.

Európa a világ egyetlen térsége, amely kinyitja kapuit és migrációs célpont, miközben a világ más térségei bezárkóztak - rögzítette az államtitkár, jelezve: olyan folyamatról van szó, amellyel tartósan számolni kell.

Elmondta azt is: több mint kétszáz helyszínen tart a Fidesz fórumot országszerte, ahol államtitkárokkal, miniszterekkel találkozhatnak a polgárok az elkövetkező hetekben.

Hozzátette: kampányidőszakban és azon kívül is nagyon fontosnak tartják a személyes kapcsolattartást, ezért találkoznak a polgárokkal köztereken, piacokon és ezért szerveznek fórumokat is. Ezek az alkalmak lehetőséget teremtenek arra is, hogy a választópolgárok más témákban elmondják véleményüket - mutatott rá Dömötör Csaba.

Hangsúlyozta: nagyon sok intézkedés van a bevándorlási vitán túl, amelyekre a kormány büszke. Ezek között említette a családvédelmi akciót, és a gazdaságfejlesztési programokat.

MTI/Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!