2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Belföld

Dömötör Csaba: Az öröm Gyurcsány Ferencé, a felelősség az önöké

Jakab Péter, a Jobbik elnökének napirend előtti felszólalására Dömötör Csaba, államtitkár válaszolt.

  • Dömötör Csaba: Az öröm Gyurcsány Ferencé, a felelősség az önöké

Jakab Péter jobbikos politikus felszólalásában azt mondta, a hétvégi dunaújvárosi időközi választás mesés volt. A fideszes képviselőket „Döbrögik”-nek nevezte, akik ebben az országban mindent megtehetnek következmények nélkül. A politikus szerint a dunaújvárosi Ludas Matyik háromszor verték ezt a fideszes politikusokon vissza.

Jakab azt mondta, hogy Dunaújváros Kálló Gergely révén megmutatta, hogy három a magyar igazság. Az első: Ne nézd hülyének a magyart, mert pórul jársz! Szerinte a kormány szlogenje, hogy Magyarország erősödik, ám ez nem állja meg a helyét és szlogenekből a magyar nyugdíjasok és dolgozó emberek nem tudnak venni semmit.

A második igazság Jakab szerint, hogy a pénz nem azé, aki ellopja, hanem aki megdolgozik érte. A jobbikos politikus úgy fogalmazott, hogy a kormány szerint, ha valami az államé, az nem mindenkié, hanem a kormány politikusaié.

A harmadik igazság úgy szól: Kard által vész, ki kardot ragad. Jakab Péter szerint a kormány lassan az egész ország ellen kardot ragad és Rákosi Mátyás elvét követi, hogy „Aki nincs velünk, az ellenünk van.”

Dömötör Csaba, államtitkár úr válaszát Jakab Pétert idézve kezdte „ Ma az országban az az általános közvélekedés, hogy a Fidesz ezt a választást elcsalta” utalva ezzel arra, amit a 2018-as választás után mondott a jobbikos politikus, a Nemzeti Választási Iroda vezetőjét is csalással vádolva. Azonban a tegnapi választás után, ami ugyanabban a rendszerben zajlott, nem, hogy nem tiltakoznak, de még büszkék is az eredményre, ebből két dolog következik egy, hogy a magyar választási rendszer demokratikus, mindenkinek esélyt biztosít a győzelemre, kettő, hogy hazudtak és félrevezették a magyarokat. Dömötör Csaba utalt még a győri és dunaújvárosi időközi választásokra is, Győrben a Fidesz, míg Dunaújvárosban a baloldali összefogás jelöltje nyert „jobbikos jelmezben”, azonban továbbra is a papírforma érvényesül, az erőviszonyok nem változtak, ezúton is kívánt Dömötör Csaba minden győztesnek jó munkát és megerősítette, hogy a kormány továbbra is minden vezetővel együttműködésre törekszik, akik építeni szeretnék az országot.

A Jobbik politikájáról elmondta, hogy a tegnapi választás volt az, ami véglegesítette a már jó pár éve elindult folyamatot, miszerint a Jobbik a nemzeti oldalról átállt a baloldali táborba.

Önök az a helyzet, hogy nem köpönyeget forgatnak, hanem egy egész ruhatárat, aminek csak az egyik eleme a kisnyilas nadrág és a vörös mellény. Önök már mindenféle gúnyát felvettek, de ebből az ellenzéki kreatúrából egy dolog hiányzik, mégpedig a szív azért, mert a nyers hataloméhség került a helyére.

Az államtitkár kitért arra is, hogy gyakran hangzik el Jakab Péter szájából, hogy ők a nép pártján állnak, azonban mindenkinek jusson eszébe az ózdi eset, amikor is a jobbikos polgármester nyomott áron, a vendégeket hazaküldve vette ki saját használatra a város uszodáját. „Pont annyira vannak önök a nép pártján, mint Bástya elvtárs volt.” Továbbá megjegyezte, hogy míg hangzatosan béremeléseket követelnek a Tiszteltházban, addig azokon a helyeken, ahol felelős pozíciókban vannak, például polgármesterként, ebből semmit nem valósítanak meg.

Ön nem tud annyit provokálni, hogy elfedje azt a nyilvánvaló tényt, hogy a Jobbik azokkal kötött paktumot, akik egyszer már a szakadék szélére lökték ezt az országot vagy, ahogy ön fogalmazott tolvajokkal szövetkeznek. Lehet, hogy egy-két baloldali jelöltet bejuttatnak, de közben a Jobbik 20 százalékról az 5 százalékos küszöb környékére esett és önnek ebben személyesen is nagy szerepe van, amivel majd el kell számolnia. Javaslom, hogy idézzük fel Jakab Péter egykori mondatait, idézem: Gyurcsányék célja nem a rend, hanem a hatalom megszerzése bármi áron, ha kell korábbi elveiket is szembe köpve. Önök most ebbe a klubba igényeltek tagságit és meg is kapták, mostanra a Jobbik végleg eggyé lett a baloldallal, akár nagyítóval, akár távolról nézzük, innen azt gondolom, hogy nem lesz visszaút, az öröm Gyurcsány Ferencé, a felelősség az önöké

-          mondta Dömötör Csaba, miniszterhelyettes államtitkár.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!