2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Belföld

Dömötör Csaba: Az öröm Gyurcsány Ferencé, a felelősség az önöké

Jakab Péter, a Jobbik elnökének napirend előtti felszólalására Dömötör Csaba, államtitkár válaszolt.

Jakab Péter jobbikos politikus felszólalásában azt mondta, a hétvégi dunaújvárosi időközi választás mesés volt. A fideszes képviselőket „Döbrögik”-nek nevezte, akik ebben az országban mindent megtehetnek következmények nélkül. A politikus szerint a dunaújvárosi Ludas Matyik háromszor verték ezt a fideszes politikusokon vissza.

Jakab azt mondta, hogy Dunaújváros Kálló Gergely révén megmutatta, hogy három a magyar igazság. Az első: Ne nézd hülyének a magyart, mert pórul jársz! Szerinte a kormány szlogenje, hogy Magyarország erősödik, ám ez nem állja meg a helyét és szlogenekből a magyar nyugdíjasok és dolgozó emberek nem tudnak venni semmit.

A második igazság Jakab szerint, hogy a pénz nem azé, aki ellopja, hanem aki megdolgozik érte. A jobbikos politikus úgy fogalmazott, hogy a kormány szerint, ha valami az államé, az nem mindenkié, hanem a kormány politikusaié.

A harmadik igazság úgy szól: Kard által vész, ki kardot ragad. Jakab Péter szerint a kormány lassan az egész ország ellen kardot ragad és Rákosi Mátyás elvét követi, hogy „Aki nincs velünk, az ellenünk van.”

Dömötör Csaba, államtitkár úr válaszát Jakab Pétert idézve kezdte „ Ma az országban az az általános közvélekedés, hogy a Fidesz ezt a választást elcsalta” utalva ezzel arra, amit a 2018-as választás után mondott a jobbikos politikus, a Nemzeti Választási Iroda vezetőjét is csalással vádolva. Azonban a tegnapi választás után, ami ugyanabban a rendszerben zajlott, nem, hogy nem tiltakoznak, de még büszkék is az eredményre, ebből két dolog következik egy, hogy a magyar választási rendszer demokratikus, mindenkinek esélyt biztosít a győzelemre, kettő, hogy hazudtak és félrevezették a magyarokat. Dömötör Csaba utalt még a győri és dunaújvárosi időközi választásokra is, Győrben a Fidesz, míg Dunaújvárosban a baloldali összefogás jelöltje nyert „jobbikos jelmezben”, azonban továbbra is a papírforma érvényesül, az erőviszonyok nem változtak, ezúton is kívánt Dömötör Csaba minden győztesnek jó munkát és megerősítette, hogy a kormány továbbra is minden vezetővel együttműködésre törekszik, akik építeni szeretnék az országot.

A Jobbik politikájáról elmondta, hogy a tegnapi választás volt az, ami véglegesítette a már jó pár éve elindult folyamatot, miszerint a Jobbik a nemzeti oldalról átállt a baloldali táborba.

Önök az a helyzet, hogy nem köpönyeget forgatnak, hanem egy egész ruhatárat, aminek csak az egyik eleme a kisnyilas nadrág és a vörös mellény. Önök már mindenféle gúnyát felvettek, de ebből az ellenzéki kreatúrából egy dolog hiányzik, mégpedig a szív azért, mert a nyers hataloméhség került a helyére.

Az államtitkár kitért arra is, hogy gyakran hangzik el Jakab Péter szájából, hogy ők a nép pártján állnak, azonban mindenkinek jusson eszébe az ózdi eset, amikor is a jobbikos polgármester nyomott áron, a vendégeket hazaküldve vette ki saját használatra a város uszodáját. „Pont annyira vannak önök a nép pártján, mint Bástya elvtárs volt.” Továbbá megjegyezte, hogy míg hangzatosan béremeléseket követelnek a Tiszteltházban, addig azokon a helyeken, ahol felelős pozíciókban vannak, például polgármesterként, ebből semmit nem valósítanak meg.

Ön nem tud annyit provokálni, hogy elfedje azt a nyilvánvaló tényt, hogy a Jobbik azokkal kötött paktumot, akik egyszer már a szakadék szélére lökték ezt az országot vagy, ahogy ön fogalmazott tolvajokkal szövetkeznek. Lehet, hogy egy-két baloldali jelöltet bejuttatnak, de közben a Jobbik 20 százalékról az 5 százalékos küszöb környékére esett és önnek ebben személyesen is nagy szerepe van, amivel majd el kell számolnia. Javaslom, hogy idézzük fel Jakab Péter egykori mondatait, idézem: Gyurcsányék célja nem a rend, hanem a hatalom megszerzése bármi áron, ha kell korábbi elveiket is szembe köpve. Önök most ebbe a klubba igényeltek tagságit és meg is kapták, mostanra a Jobbik végleg eggyé lett a baloldallal, akár nagyítóval, akár távolról nézzük, innen azt gondolom, hogy nem lesz visszaút, az öröm Gyurcsány Ferencé, a felelősség az önöké

-          mondta Dömötör Csaba, miniszterhelyettes államtitkár.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Rendkívüli migrációs sajtótájékoztató

Ma reggel kilenc órától rendkívüli migrációs sajtótájékoztatót tart Bakondi György belbiztonsági főtanácsadó és Vargha Tamás parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!