2021. május 14.,
péntek, Bonifác napja

Dömötör: Aki a családját védi, nem támad rendőrökre

Hír TV

2019. január 28., hétfő 16:11, frissítve: hétfő 16:18

Már a Sargentini-jelentésben is bunkósbotként használták Ahmed H. ügyét, és arra is mindenki emlékezhet, hogy tucatnyi liberális és baloldali EP-képviselő követelte Strasbourgban a szabadon bocsátását. Hát, akkor most nyugodtan meggyőzhetik a saját országaik hatóságait arról, hogy fogadják be. Magyarország ugyanis ki fogja toloncolni – mondta Dömötör Csaba a Pesti Srácok.hu portálnak.

Szombaton a 24.hu-n jelent meg az a videó, melyben az Amnesty International szakértője, Demeter Áron a terrorizmus miatt elítélt Ahmed H ügyében vádolta a kormányt. A portál egy Soros által pénzelt szervezet aktivistájával karöltve állította be a magyar társadalmat megbélyegzőnek, Ahmed H.-t pedig ártatlannak. Állítólag Ahmed H nem is migráns, hisz schengeni útlevele van és Cipruson él 15 éve. Ennek kapcsán kérdezte a Pestisrácok.hu Demeter Csabát, a szír férfi által nemrég visszaperelt miniszterelnöki kabinetiroda politikai államtitkárát.

Adódik a kérdés, hogy ha nem bevándorló, akkor mit keresett Röszkén a tömegben? Valószínűleg az Amnesty aktivistái is nagyon jól tudják, hogy amit Ahmed H. tett, rendőrökre támadt, az bármely más európai országban is bűncselekménynek minősülne. Sőt, még hazájában, Szíriában is. A per során maga is megerősítette, hogy ezzel tisztában van– válaszolta a kérdésre Demeter Csaba. Aki a családját menti, az nem támad hatósági emberekre– tette hozzá.

Az embercsempészek elleni küzdelem folyamatos, lezárása nem egy-két nap lesz. Bízunk abban, hogy hosszú távon is elrettentő ereje lesz a magyar szabályozásnak. Sajnos a brüsszeli intézmények nem partnerek ebben. El akarják kaszálni a törvényt, az erről szóló jogi vita most lép új szakaszba. Bárhogy is legyen, a kormány álláspontja nem változik, nem fogjuk hagyni, hogy fellazítsák az ország védelmi képességeit – mondta Demeter Csaba a Stop Soros törvény kapcsán újra fellángoló vita kapcsán. A kormány komolyan gondolta a plakáton szereplő intelmet: ha valaki Magyarországra jön, be kell tartania a törvényeket– mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.