2020. március 29.,
vasárnap, Auguszta napja

DK-s képviselők ismét az MTVA székházában jártak

Hír TV

2019. szeptember 28., szombat 14:50

Folytatódik az ellenzéki cirkusz a köztelevíziónál. A pénteki fenyegetés után, az MTVA Kunigunda utcai székházához vonultak a Gyurcsány párt politikusai. Vadaiék ahogy decemberben is, egy közleményt akartak beolvasni. Az akciót a bíróság nem jogerős ítéletére hivatkozva szervezték.

 

MTVA: fenyegetőzve próbált nyomást gyakorolni a közmédiára a DK

Erőszakosan, fenyegetőzve, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap munkatársaiban félelmet keltve próbált a közmédia székházába bejutni a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőinek egy csoportja szombat délelőtt - közölte az MTVA Sajtóosztálya.

A közlemény szerint a képviselők tettüket azzal próbálták magyarázni, hogy "a botrányos decemberi eseményekhez" kapcsolódó egyik eljárásban pénteken a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság első fokon megváltoztatta azt a jegyzői döntést, amelyet 2018 decemberében hozott a III. kerület jegyzője a közmédia Kunigunda úti épületeinek, területének védelmére.

A bírósági határozat nem jogerős, az eljárás folytatódni fog, illetve a decemberi eseményekhez kapcsolódóan még több eljárás is folyamatban van - jelezte az MTVA.

A közleményben úgy fogalmaznak: a "sajtótájékoztatónak mondott" szombat délelőtti rendzavaró esemény során a DK négy képviselője a székházba bejutva közleményt akart beolvasni élő adásban, folyamatosan fenyegetve a közmédia jelenlévő munkatársait, megsértve személyiségi jogaikat, mivel többszöri kérés, felszólítás ellenére a beszélgetést élőben online közvetítették. Ezért az MTVA vizsgálja a lehetséges jogi lépéseket.

A történtek megmutatták, hogy a DK képviselő tetteikkel nem tisztelik, az igazságszolgáltatás tekintetében pedig nem ismerik a demokratikus intézményrendszert - áll az MTVA közleményében.

Hír TV