2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Belföld

Dézsi Csaba: Szívügyem Győr

Győrnek komoly a gazdasági potenciálja. Nekünk segítenünk kell az ország gazdasági fejlődését, ugyanakkor joggal várhatjuk el, hogy a helybéliek érdemi mértékben részesüljenek a megtermelt javakból – mondta a Demokratának dr. Dézsi Csaba András kardiológusprofesszor, a január 26-i győri időközi választáson a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje.

  • Dézsi Csaba: Szívügyem Győr

 

–  Egy interjúban úgy fogalmazott, azzal, hogy a Fidesz–KDNP önt jelölte polgármesternek, vállalja azt, hogy Győrben nem az országos pártpolitika fog számítani. Ezt hogy értette?

–  Keresztény-konzervatív gondolkodású vagyok, a Fidesz–KDNP-pártszövetség tagja. Egy ekkora városban, mint Győr, ahol szinte mindenki ismer mindenkit, alapvetően konszenzusra kell törekedni. Érdekünk, hogy a város töretlenül fejlődjön, életünk körülményei javuljanak, garantáljuk a békét és a biztonságot. Ezt a várost a második világháborúban porig bombázták, a győriek kemény munkával újra felépítették, és nagyszüleink, szüleink átadták nekünk, hogy tovább építhessük, gyarapíthassuk. Nem áldozhatjuk fel a nagypolitika oltárán. Békében, nyugalomban kell fejleszteni, hogy biztosítva a gazdasági és kulturális stabilitást, az utódaink is lehetőséget kapjanak a győri polgárok által már megszokott, minőségi életre. Azóta egyetemünk is lett, és szilárd az ipari hátterünk. Ez a két alapvető dolog, amire nekünk, győrieknek építkeznünk kell. Nekem szívügyem Győr, a szülővárosom, itt élem az életem, és a legnagyobb megtiszteltetés is itt ért azzal, hogy a szívcentrum felépítéséért Győr díszpolgára címet kaptam. Ez a cím kötelez.

–  Az ellenzék azzal támadja, hogy ha megválasztják polgármesternek, a betegei ellátás nélkül maradhatnak. Mit szól ehhez?

–  Ez badarság. Soha senkit nem hagytam cserben, miért tenném ezt pont a betegeimmel? A szívcentrum ma már egy jól felépített, szervezetten működő egység, ahol tizennégy orvos dolgozik, ebből tizenkettő szakorvos. A betegellátás a legmagasabb szinten folyik.

–  Az önkormányzati választáson a Fidesz–KDNP jelöltjei a 16-ból 15 egyéni körzetben győzelmet arattak. Mi a szavazás tétje egy olyan településen, ahol a 23 fős közgyűlésben a Fidesz–KDNP-nek abszolút többsége van?

–  Fontos tény az is, hogy a testületbe csak egy MSZP-s és egy DK-s képviselő került be. Ez semmilyen hátteret nem jelenthet egy ellenzéki polgármester munkájához. Az ellenzék polgármesterjelöltje mártírszerepre készül, a kampányát is erre építi. Ha ő lenne a polgármester, öt éven át azt hangoztatná, hogy a kormány és a győri Fidesz-frakció szándékosan akadályozza. Győrnek ez tragédia lenne. Városunknak problémamegoldó, a kormánnyal hatékonyan tárgyalni tudó, a győriek érdekeit képviselő polgármesterre van szüksége.

–  Milyen volt a kapcsolata Borkai Zsolttal?

–  A 2002-es önkormányzati választásokon polgármesterjelölt voltam, de akkor a szocialista aspiráns nyert. 2006-ban már nem indultam újra, mert a Fidesz olyasvalakit keresett, akivel megnyerheti a választást. Borkai Zsoltra esett a választás. Én szeretem szemtől szembe megmondani a véleményemet. Szóvá tettem, hogy olyan kapcsolati hálók kezdenek kiépülni, amelyek nem jó irányba visznek. A Fidesz 2008-ban úgy döntött, húzódjak a háttérbe, hiszen nem volt kívánatos, hogy kettőnk harca határozza meg a város életét. Úgy látom, Borkai Zsolt összességében eredményes munkát végzett, hiszen komoly fejlesztések valósultak meg. Emberileg teljesen korrekt volt a kapcsolatunk.

A TELJES INTERJÚ IDE KATTINTVA ELÉRHETŐ.

demokrata.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!