2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Devizahitelek: a volt jegybankelnök nem vár fordulatot

Nem várnak fordulatot a devizahitelesek helyzetének rendezésében a pénzügyi szakemberek a Kúria jövő hétfői döntése után.

Az Ökopolisz alapítvány rendezvényén Róna Péter közgazdász mellett Surányi György volt jegybankelnök is arról beszélt, hogy a döntéssel nem kezelhető a devizahitelesek helyzete, szerinte az adósok csak csekély mértékben mentesülhetnek a költségek megfizetése alól.

„A Kúria döntésében azt látom nagyon veszélyesnek, hogy – különösen ha retroaktív a döntés – a bankrendszer számára újabb körülbelül nyolcvanmilliárd forintnyi veszteséget jelent úgy, hogy ebből az adósok, akiknek vissza fogják téríteni öt-nyolc év horizontján ezt az árfolyam-különbözetet, egyenként nagyon kis összeghez fognak jutni, tehát ez a megoldáshoz nem visz közelebb” – mondta Surányi György.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Orbán Viktor pénteken Berlinben adott interjút a Kossuth Rádiónak. Ebben többek között Manfred Weberről néppárti vezetőről mondott meghatározásokat. Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei – Ferencz Orsolya miniszteri biztos, Kacsoh Dániel a Mandiner főszerkesztő-helyettese és Rákay Philip kreatív producer – kiderül a ma esti adásból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!