2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Deutsch Tamás: Mi képviseljük a Néppárt eredeti értékeit

Nem jogi hókuszpókusszal kell legálissá tenni a bevándorlást Európában, hanem egyszerűen nemet kell rá mondani – erősítette meg Deutsch Tamás a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A Fidesz európai parlamenti képviselője arról is beszélt, hogy a Fidesz az Európai Néppárt lojális tagja, de szót ejtett az ellenzéki együttműködésről is.

  • Deutsch Tamás: Mi képviseljük a Néppárt eredeti értékeit

„Szerencsére nem tartunk ott, hogy az európai politika egy pártállami politika lenne” – mondta Deutsch Tamás a Hír TV Magyarország élőben című műsorában a kormány tájékoztató plakátkampányával kapcsolatban. A kampányt Magyarországon és az unióban is támadják, sokan pedig az Európai Néppárton kívül látnák a Fideszt – mint ahogy ennek Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnök hangot is adott. A Fidesz európai parlamenti képviselője emlékeztetett: egy ilyen plakátkampányt nem kell bejelenteni, vagy jóváhagyatni a Néppárttal.

„A mainstream, balliberális média krokodilkönnyeket hullajt a Fidesz Néppárt-tagsága miatt, a Fidesz azonban az Európai Néppárt lojális tagja” – fogalmazott a kormánypárti politikus.

Deutsch Tamás hozzátette: Jean-Claude Juncker kezdetektől fogva a Fidesz ellen lép fel, mint ahogy a nagyobbik magyar kormánypárt az elejétől kezdve bevándorlásellenes álláspontot képvisel.

„Mi képviseljük a Néppárt eredeti értékeit, azokat az európai értékeket, amikre a néppárti politizálás épül” – fogalmazott a képviselő.

Deutsch Tamás szerint az Európai Bizottság hiába tagadja, a migránsvízum bevezetése igenis napirenden van. Úgy véli: a humanitárius vízumnak nevezett intézkedés egy „jogi hókuszpókusz”, ami lehetővé tenné, hogy bevándorlók milliót telepítsék Európába. „Bekocognak az uniós kirendeltségre, és egy uniós állam területére érvényes menedékkérelmet fognak igényelni” – mondta.

A fideszes képviselő szerint a migránsok több mint 90 százaléka illegális bevándorló, akiket ezzel a lépéssel „átkeresztelnék” menekültté, legálissá téve ezzel az illegális bevándorlást.

Deutsch Tamás a hazai ellenzékről is szót ejtett. Nem lesz közös ellenzéki EP-lista, amiről azt mondta: egy nagy közös Soros-lista helyett sok kicsi Soros-lista lesz.

Hozzátette: a balliberális, zöld, baloldali törpepártok gondolkodás nélkül állnának össze rasszista, antiszemita párttal – utalt a baloldal és Jobbik együttműködésére a fideszes politikus.

Megismételte korábbi kijelentését, amely szerint Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára azért lett a Demokratikus Koalíció EP-listájának vezetője, mert a zavaros ügyei miatt mentelmi jogot akar szerezni magának.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!