2021. augusztus 5.,
csütörtök, Krisztina napja

Deutsch Tamás: Ilyen, ha az ember kiáll a szabadságért és a hazájáért

MTI

2020. december 2., szerda 19:18

Harminc évvel ezelőtt a kommunisták Prágában bezártak, most pedig Brüsszelben egyesek kizárnának. Ilyen, ha az ember kiáll a szabadságért és a hazájáért - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében a Fidesz EP-képviselője.

A kizárási kezdeményezés kimeríti a politikai családon belüli erőszak fogalmát.

Az ellenem irányuló támadás valójában Brüsszel bosszúja a jogállamiságinak mondott mechanizmus magyar és lengyel elutasítása miatt. A harmincak akciója pontosan megmutatja, miért is kell minden eszközzel elutasítani a készülő "jogállamisági" büntetőmechanizmust. Ugyanazt akarják majd ugyanis csinálni Magyarország ellen, amit most néhányan ellenem terveznek, mondvacsinált okok alapján akarnak büntetni - írta Deutsch Tamás.

A kettős mérce alkalmazásának is tankönyvi esete ez a politikai akció, hiszen tavasszal épp Donald Tusk, a pártcsalád elnöke volt az, aki személyében és durván megtámadta Orbán Viktort, amikor egyenesen lenácizta őt. A kizárásomat kezdeményezők közül akkor senki nem emelt szót a Néppárt elnökének sokkoló és szégyenteljes megnyilatkozása ellen, most viszont politikai retorzióval fenyegetnek engem, mikor mindenfajta személyeskedés nélkül, egy gondolkodásmód kritikáját fogalmaztam meg. A kezdeményezők fanyar humorára vall, hogy a kizárási javaslatukban a szólásszabadságról beszélnek, miközben éppen azért akarnak megbüntetni engem, mert szabadon elmondtam a véleményemet - olvasható a közleményben.

Kapcsolódó tartalom:

Deutsch kritizálni mert, most ki akarják zárni a néppártból

MTI