2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Ottó 19:30

Belföld

Deutsch Tamás: Az ellenzéket terheli a felelősség az OLAF-jelentésért

A szocialisták és a liberálisok 2010 előtti korrupciós ügye vastagon hozzájárult ahhoz, hogy az Európai Unió csalás elleni hivatala (OLAF) ilyen magas pénzügyi következményekkel járó ajánlást fogalmazott meg Magyarországnak.

  • Deutsch Tamás: Az ellenzéket terheli a felelősség az OLAF-jelentésért

A magyar politikatörténet legnagyobb, uniós forrásokat is érintő korrupciós ügye ugyanis a négyes metróé – mondta Deutsch Tamás Brüsszelben újságíróknak. A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint amikor a szocialista és liberális politikusok a kedden nyilvánosságra hozott korrupciós adatok miatt panaszkodnak, úgy viselkednek, mint a rendetlen gyerekek. – Azokra a gyerekre hasonlítanak, akik kupit csinálnak a nappaliban, majd a szülők érkezésekor még ők vannak felháborodva a rendetlenség miatt – hangoztatta Deutsch, hozzátéve: „azok az ellenzéki politikusok beszélnek állítólagos korrupcióról, akik nyakig érintettek az Altus és a Szeviép botrányokban, vagy olyan párt képviselői, amely még a parlamenti választásokhoz nyújtott állami költségvetési támogatásokkal sem tudott a megadott határidőre elszámolni.”

A delegációvezető Brüsszelben arról is beszélt: bár a csalás elleni hivatal hazánk esetében több mint 370 millió euró (körülbelül 122 milliárd forint) visszafizetésére tett javaslatot, ez nem azt jelenti, hogy az összeget vissza is kell fizetni, erről ugyanis kizárólag az Európai Bizottság dönthet. Az esetek jelentős részében a javasolt pénzügyi következmény és a bizottsági döntés köszönőviszonyban sincs egymással – tette hozzá a képviselő, aki szerint ha Magyarországon választási időszak van, az OLAF más brüsszeli intézményekhez hasonlóan előszeretettel avatkozik bele a hazai kampányba, mégpedig az ellenzék oldalán.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kemény civódás indult meg a pécsi baloldali pártok között

Kemény civódás indult meg a pécsi baloldali pártok között

A cikk szerint a törés akkor következett be, amikor 2021-ben 12 pontos ultimátumot küldtek Péterffy Attila polgármesternek a saját koalíciós társai, és az MSZP-s körök hatalmi törekvéseit, valamint a demokratikus működést kérték rajta számon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!