2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Ahogy éltem, úgy fogok meghalni

Következik:

A trónfosztott királyság 11:25

Belföld

Deutsch: kellemetlen napokat élnek át a hazájuknak ártani akarók

Kellemetlen napokat kénytelenek átélni a hazájuknak ártani akaró magyar baloldali politikusok az Európai Unió hosszútávú költségvetéséről és a hozzá kapcsolódó helyreállítási csomagról szóló megállapodás sikeres létrejötte miatt - mondta a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) delegációvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

  • Deutsch: kellemetlen napokat élnek át a hazájuknak ártani akarók

Deutsch Tamás úgy fogalmazott, lelepleződtek a magyarországi baloldal EP-képviselői, akik minden energiájukkal azért dolgoztak, hogy ártsanak Magyarországnak, elvegyék a magyar emberektől az uniós forrásokat és mondvacsinált okokból, önkényes politikai feltételekkel zsarolják meg az országot.

Kiemelte, a magyar-lengyel szövetség sikere azt is mutatja, hogy nem csak helyes, hanem eredményes is lehet hazafiként kiállni a nemzeti érdekek mellett.

A kormánypárti politikus az uniós megállapodást közös európai sikerként is értékelte, amely szerinte a jövőben biztosítja, hogy a nagyobb tagállamok ne erőltethessék rá akaratukat a kisebbekre.

A megállapodással emellett sikerült a nemzeti szuverenitás garanciáját is megteremteni, mivel bebizonyosodott, hogy az unió sikere a sikeres nemzetállamokban rejlik és nem az európai egyesült államok létrehozását célzó föderatív törekvésekben - húzta alá.

Deutsch Tamás hangsúlyozta, biztos abban, hogy az EP jövő héten megerősíti az Európai Tanács határozatát, bár - mint mondta - "valószínűleg lesz nyavajgás", mivel az európai baloldal nem tudja majd emelt fővel elfogadni a vereségét.

A Fidesz-KDNP EP-képviselője emlékeztetett, Magyarország előtt korábban soha nem állt rendelkezésre annyi uniós forrás, mint a következő költségvetési időszakban, hiszen az ország 40 milliárd euró vissza nem térítendő támogatáshoz és 10 milliárd eurós hitelhez férhet hozzá.

Deutsch Tamás szólt arról is, büszke tagja az Európai Néppárt frakciójának és reméli, hogy a józanság, a mások megértésére vonatkozó törekvés vezérli majd képviselőtársait, amikor a kizárására vonatkozó javaslatról szavaznak. Megjegyezte, a kizárását kezdeményezők módszere az 1990 előtti antidemokratikus Magyarországra emlékeztet, hiszen azért akarják megbüntetni, mert szabadon megfogalmazta a véleményét, kiállt az igazság és a hazája mellett.

 

MTI, Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Karácsony könnyen megoldhatná a budapesti helyzetet

Karácsony könnyen megoldhatná a budapesti helyzetet

A Kúriánál pattog a labda, Karácsony Gergely és Vitézy Dávid is beadta kérelmét. Pedig a főpolgármesternek lenne erre egy egyszerűbb lehetősége is. Akár le is mondhatna, és akkor egyértelműen új választást kellene kiírni.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!