2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:25

Belföld

Deutsch hangulatkeltésnek tartja a 444.hu cikkét

A nemzetbiztonsági bizottság összehívását kezdeményezte a testület jobbikos elnöke a letelepedési kötvények miatt. A 444.hu írt arról, hogy a programmal orosz politikusok, cégvezetők és titkosszolgálattal összefüggésbe hozható személyek juthattak magyar papírokhoz. A Fidesz szerint nem lehet komolyan venni a portál híreit.

  • Deutsch hangulatkeltésnek tartja a 444.hu cikkét

Tavaly óta nincs már letelepedési kötvény. A nyereségesnek mondott kötvénybizniszről viszont sorra derülnek ki újabb részletek. A 444.hu arról ír, hogy a Direkt36-tal, és egy orosz lappal közösen folytatott nyomozásukból kiderül: több orosz gazdasági vezető és befolyásos pénzember is sikerrel vásárolhatott letelepedési engedélyt Magyarországon, köztük az orosz hírszerzés családtagjai is.

„A magyar kormány nem bevándorlásellenes mint látjuk, hiszen ők azok, akik a pénzt és a nagytőkét beengedik az országba, és a nagytőkén keresztül nemzetbiztonsági kockázatot vállalnak, hiszen ellenőrizetlenül jöhetnek be az orosz maffiához köthető akár ismeretlen alakok is” – fogalmazott hétfői sajtótájékoztatóján Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője.

Az ellenzék azonnali vizsgálatot követel a kötvények miatt. A nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke ezért a testület összehívását kezdeményezte. Mirkóczki Ádám leghamarabb hétfőre tervezi az ülést.

„A hétfő délelőttel kapcsolatban, a bizottsági titkárságon keresztül kollégáimmal már megkezdtem az egyeztetést a Fidesszel, tehát, hogy lesz-e nemzetbiztonsági bizottsági ülés. Ez a Fideszen fog múlni. Amennyiben nem, akkor a házszabály értelmében a parlamenti ülés B hetén lesz rá lehetőség. Tehát jövő hét utáni héten. Az A héten megint csak házelnöki engedély szükséges” – közölte Mirkóczki Ádám.

„Én, amikor a 444.hu-n valamit elolvasok, akkor arra szoktam általában gondolni, hogy éppen az ellenkezője igaz. Az esetek mintegy 100 százalékában ezzel találkozom.”

– Deutsch Tamás hangulatkeltésnek tartja a 444.hu információit. A kormánypárt politikusa utólag sem lát kivetnivalót a kötvénybizniszben.

„Ennek az intézménynek a működését világos jogi szabályok határozták meg, a jogi szabályoknak megfelelően kiadott, igénybe vett kötvények, azok jogilag nem kifogásolhatóak, meg ha az azt igénybe vevő emberrel kapcsolatban kinek-kinek megalapozott vagy megalapozatlan ellenérzése is van” – jegyezte meg az üggyel kapcsolatban a kormányzópártok EP-képviselője.

A Demokratikus Koalíció szóvivője az Európia Bizottsághoz fordul az orosz pénzemberek állítólagos letelepedési kötvényei miatt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

A francia nagyszülők örömmel küldenék az unokáikat harcolni Ukrajnába?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!