2019. június 21.,
péntek, Alajos, Leila napja

Deutsch: Ez egy tömeges meghívólevél

Hír TV

2018. december 4., kedd 06:30, frissítve: kedd 08:52

Illegális bevándorlók millió jöhetnek ellenőrizetlenül Európába a migránsvízum bevezetésével – mondta a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Deutsch Tamás. A humanitárius vízum létrehozását kezdeményező jelentést nagy többséggel elfogadta a Európai Parlament a LIBE szakbizottsága. A Fidesz EP-képviselője emlékeztet: egyszer már leszavazták a javaslatot.

Nagy többséggel elfogadta a LIBE, az Európai Parlament parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága a migránsvízum létrehozását kezdeményező jelentést. Ha az EP is megszavazza a javaslatot, az Európai Bizottság tavasszal már megteremtheti a gyakorlati feltételeit a vízum bevezetésének. A dokumentum lehetővé tenné az EU-ba készülő bevándorlóknak, hogy már hazájukban benyújtsák menedékkérelmüket, az ezt önként vállaló uniós tagállamok EU-n kívüli külképviseletein. Deutsch Tamás szerint az EP ezzel arra szólítaná fel a bizottságot, hogy 2019 áprilisáig olyan jogszabálytervezetet nyújtson be, amely intézményesítené a migrációt.

A Fidesz EP-képviselője a Hír TV stúdiójában úgy fogalmazott: az EP bevándorláspárti többség addig nem nyugszik, amíg az ő akaratuk nem érvényesül. „Egyre attraktívabb módon próbálják lenyomni az európai lakosok torkán a migránsokat, ehhez pedig szabálytalan eszközökhöz is folyamodnak. Egy liberális hisztiről van szó” – mondta.

Deutsch Tamás szerint ez egy tömeges meghívólevél. „Fű, fa, virág, jöhet ellenőrizhetetlenül az Európai Unió területére” – fogalmazott.

A fideszes képviselő elmondta, hogy a magyar ellenzéki EP-képviselők – Molnár Csaba, Niedermüller Péter, Jávor Benedek – mind a javaslat mellett szavaztak.

A kormánypárti politikus szerint arra lehet számítani, hogy meglesz a szükséges többség az Európai Parlamentben a javaslat elfogadásához.

Szerinte azonban már csak jövő májusig lesz meg a Európai Parlamentben a bevándorláspárti többség.

Tekintse meg a teljes interjút: