2019. december 6.,
péntek, Miklós napja

Deutsch: Egy liberális hisztiről van szó

Hír TV

2018. december 3., hétfő 20:08, frissítve: hétfő 21:44

Szabálytalan az eljárás, ami alapján újra az Európai Parlament elé kerül a migránsvízum bevezetéséről szóló jelentés – mondta a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Deutsch Tamás. A Fidesz EP-képviselője emlékeztetett: egyszer már leszavazták a javaslatot. Az Európai Parlament parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottság hétfőn szavazta meg a humanitárius vízum létrehozását kezdeményező jelentést, az Európai Bizottság pedig jövőhéten fogadhatja el a dokumentumot.

Az Európai Parlament bevándorláspárti többsége addig nem nyugszik, amíg az ő akaratuk nem érvényesül az Európai Parlamentben. „Egyre attraktívabb módon próbálják lenyomni az európai lakosok torkán a migránsokat, ehhez pedig szabálytalan eszközökhöz is folyamodnak” – mondta a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Deutsch Tamás. A Fidesz EP-képviselője szerint egy liberális hisztiről van szó.

A humanitárius vízum létrehozását kezdeményező jelentést nagy többséggel elfogadta a LIBE, a parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága. A dokumentum lehetővé tenné az EU-ba készülő bevándorlóknak, hogy már hazájukban benyújtsák menedékkérelmüket, az ezt önként vállaló uniós tagállamok EU-n kívüli külképviseletein.

Deutsch Tamás szerint ez egy tömeges meghívólevél. „Fű, fa, virág, jöhet ellenőrizhetetlenül az Európai Unió területére” – fogalmazott.

Tekintse meg a teljes interjút: