2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

A szabadság bolond körei

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

Deutsch: Az Európai Bizottság beismerte, léteznek migránskártyák

Beismerte az Európai Bizottság, hogy léteznek migránskártyák amelyek valójában anonim bankkártyák – nyilatkozta híradónknak Deutsch Tamás. A fidszes Ep-képviselő azt mondta, a kártyákon csak egy szám található nem a tulajdonos neve. Ezt pedig tiltják a szigorú európai pénzmosás elleni törvények.

  • Deutsch: Az Európai Bizottság beismerte, léteznek migránskártyák

A kártyákon csak egy szám található, nem a tulajdonos neve, amit tiltanak a szigorú európai pénzmosás elleni törvények. 90 ezer anonim migránskártyára csaknem 40 milliárd forint uniós pénzt töltöttek fel. A fideszes EP-képviselő erre vonatkozó novemberi kérdésére a szabályok szerint az Európai Bizottságnak december 17-ig kellett volna reagálnia, de az csak most, február 12-én válaszolt.

Az Európai Bizottság készpénzzel is támogatja a szíriai menekülteket, például Törökországban, Jordániában, Libanonban és Görögországban. Ez derült ki a Bizottság válaszából, amely Deutsch Tamás november 22-i kérdésre érkezett.

A fideszes európai parlamenti képviselő a szabályokban előírt december 17-i határidő helyett csak február 12-én kapta meg a Bizottság levelét.

Eszerint a készpénz-támogatási programok keretében 90 ezer migránskártyát bocsátottak ki. Csak Görögországban 2016 óta nagyjából 40 milliárd forint uniós pénzt töltöttek fel a kártyákra, amelyeken nem név szerepel, hanem a kedvezményezett azonosító száma.

Akinek van ilyen bankkártyája, legfeljebb fél évig kaphat havi ellátmányt, és azt csak az országon belül használhatja fel.

„Ez a válasz, ez tovább eszkalálja ezt a botrányt, hiszen az Európai Bizottság elismeri, hogy létezik az anonim migránskártyák intézménye, elismeri ebben az írásbeli válaszban, hogy az anonim migránskártyák azok valóban névtelen bankkártyák – mondta Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő. – Olyan névtelen bankkártyák, amelyeken csak szám szerepel, és erről füllentik azt, hogy ez alkalmas lenne a bankkártyát használó személyek beazonosítására.”

Deutsch Tamás elmondta még: nem válaszolt a bizottság arra, hogy mi a jogi alapja a migránskártyákat biztosító programnak. A politikus hangsúlyozta, hogy azért is újabb tisztázó kérdésekkel kell majd az Európai Bizottsághoz fordulni, mert a kártyák kibocsátása szembe megy az unió pénzmosás és terrorizmus elleni rendelkezéseivel.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

A Napi aktuálisban immár ma másodszor vendég volt Zila János elemző, Alapjogokért Központ és Szentiványi István külpolitikai szakértő, akikkel a "Vita a NatCon jelentőségéről" témában beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Rétvári Bence szerint felelőtlenek az oltásellenes csoportok + videó

Rétvári Bence szerint felelőtlenek az oltásellenes csoportok + videó

A parlamenti államtitkár hangsúlyozta: "Láthatóan idén sokkal több eljárást indítottak az oltások ellen és sokkal szervezettebbek. Álhíreket terjesztenek, részletes leírásokat tesznek közzé az interneten, hogyan kell akadályozni az oltás beadását. Ez óriási felelőtlenség."
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!