2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Körhinta 19:10

Belföld

Depresszió az ünnepek alatt + videó

A karácsonyi készülődés sokaknak hatalmas stresszt jelent, ezért ilyenkor jelentősen többen hívják a lelki elsősegély vonalat - nyilatkozta híradónknak az Európai Szövetség a Depresszió Ellen magyarországi képviselője. Egy pszichológus úgy látja, akár egy szaloncukor, vagy egy kedves szó is sokat jelenthet mindazoknak, akik egyedül töltik az ünnepeket.

  • Depresszió az ünnepek alatt + videó

A karácsony a szeretet ünnepe, ennek megfelelően sokan ilyenkor érzik magukat leginkább magányosnak. Gyarmati Rita pszichológus elmondta: a hosszútávú magány és egyedüllét főként idősebb korban gyakran vezethet depresszióhoz, így ha tehetjük, többször hívjuk fel szeretteinket, ismerőseinket, ha nincs módunk velük gyakrabban találkozni, és együtt tölteni velük az ünnepeket. A szakember szerint magukon is segíthetnek azok akik magányosnak érzik magukat az ünnepek alatt.

Nagyon sokat szidjuk az internetet, hogy az milyen szörnyűségekre képes. Valóban van rossz oldala, de van jó oldala is. Hogyha esetleg külföldön élnek a gyerekek, kiköltöztek, akkor nagyon jó lehet ilyenkor ezeket a videóchateket használni. Vagy én azt szoktam mondani, ha valaki teljesen egyedül van, érdemes egy tervet készíteni aznapra, hogy milyen olyan dolgokat tud csinálni, ami önmagáért való, amit egyébként hétköznap nem enged meg magának - mondta Gyarmati Rita.

Azt a tévhitet mindenképp el kell oszlatni, hogy karácsonykor megemelkedik az öngyilkosságok száma

- ezt az Európai Szövetség a Depresszió Ellen magyarországi képviselője nyilatkozta híradónknak.

Székely András elmondta, hogy a faállítás, ünnepi vacsora, a lakás feldíszítése mind mind olyan ünnepi tevékenység, ami hozzátartozik a karácsonyhoz, viszont ez rengeteg embernek okoz stresszt.

Székely András azt is hozzátette, hogy minden korosztályból kérnek segítséget, éves szinten csaknem 200 ezer hívás fut be a segélyszolgálatokhoz. Az ünnepek közeledtével a középkorú, illetve az idősebb és egyedül élő emberek telefonálnak a legtöbbször.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Körhinta + videó

Szélesvásznú történelem: Körhinta + videó

Az aktuális adásban az 1955-ben bemutatott, Fábri Zoltán rendezte Körhinta című romantikus drámáról beszélgettünk Zs. Vincze Zsuzsa koreográfussal és Szűcs Nelli színművésszel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!