2024. 07. 17. Szerda Endre, Elek napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:55

Belföld

December óta nem tartotta meg az óráit, elbocsájtották a Momentum gimnáziumi tanárát

Nem tartja jogosnak elbocsájtását a Momentumba igazolt pedagógus. Dukán András Ferenc december óta nem tartotta meg tanóráit. A liberális párt leendő csepeli polgármesterjelöltje azt állítja: a Fidesz sunyin kirúgatta.

  • December óta nem tartotta meg az óráit, elbocsájtották a Momentum gimnáziumi tanárát

December óta nem tartotta meg a tanóráit Dukán András Ferenc, a hetedik kerületi Madách Imre Gimnázium matematika, történelem és etika szakos tanára, ezért elbocsájtották munkahelyéről.

A férfi az ATV-ben most azt mondta: meglepődött a döntésen. Szerinte a Fidesz – ahogy fogalmazott – sunyin kirúgatta őt a tanári állásából.

Miért írja, hogy a Fidesz rúgatta ki. Tehát mire gondol? Ha december óta nem tartott órát, valószínűleg nincs az a munkahely, ahonnan ne küldték volna el 7-8 hónap után? – tette fel a kérdést az ATV riportere.

Én azt gondolom, hogy egy normális munkahelyen egy ilyen esetben tisztázzák a félreértést, főleg hogy ez egy nézeteltérés volt, nem félreértés. Hiszen én az egész előző félévben munkabeszüntetést folytattam, és hogy ha az lett volna az ok az egész mögött, hogy ez zavarta őket, akkor a tanév közben, a tanév végén bocsájtanak el nem pedig augusztusban – mondta Dukán András Ferenc pedagógus, a Momentum csepeli polgármesterjelöltje az ATV-ben, majd beismerte, hogy politikai szárnybontogatása beárnyékolta pedagógusi pozícióját.

Az elbocsátott pedagógustól azt is megkérdezte az ATV riportere, mivel elégedetlen a oktatásban. Ő azt nehezményezte, hogy megszabják neki milyen könyvből tanítson. Szerinte a rendszer arra sem figyel eléggé, hogy a gyerekek milyen családi háttérrel érkeznek az osztálypadokba. Az ellenzék által sokat kritizált pedagógusi bérekről, és munkakörülményekről azonban egyetlen szót sem ejtett.

A témával kapcsolatban kérdeztük Nagy Ervint, a XXI. század intézet elemzőjét:

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!