2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Belföld

Debrecenben 50 új leukémiás gyermeket kezelnek évente

Ötszáz, vágyakkal és kívánságokkal teli léggömböt repítettek égbe a Betegek Világnapja alkalmából. Debrecenben mintegy 50 új leukémiás gyermeket kezelnek évente – a debreceni óvodások nekik kedveskedtek üzeneteikkel.

  • Debrecenben 50 új leukémiás gyermeket kezelnek évente

A „Hallják meg az égiek jókívánságainkat!” elnevezésű programot 9. alkalommal rendezte meg a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány. Az alapötlet egy leukémiás kisfiú társaitólszármazik, akik rendszeresen látogatták barátjukat.

Az égbe emelkedő lila léggöbök a reménységet szimbolizálták. Az elfogadás, segítségadás és az empátia fontos az óvodáskorú gyerekek érzelmi nevelésében. Ezzel a gesztussal játékos formában kerülhetnek közelebb beteg társaikhoz.

Magyarországon évente átlagosan 350 gyermeknél diagnosztizálnak leukémiás és egyéb daganatos megbetegedésekkel. Debrecenben évente körülbelül 50 új esetet kezelnek.

A szervezők abban bíznak, hogy a program révén minél több ember figyelmét sikerül felhívni a leukémiás gyermekek ügyére.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Magyarország csodálatos példát mutat, mert kiáll mindazért, ami fontos, csodálatos szövetséges, ihletet ad az amerikaiaknak - mondta a CPAC Foundation elnöke csütörtökön Budapesten, a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) első napján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!