2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Deák Dániel: Külföldről jöhetett Karácsonyék tisztázatlan eredetű félmilliárdja

Karácsony Gergely nagyon súlyos hazugságspirálba került – így reagált Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője arra, hogy a NAV-nyomozás után már az OTP is feljelentést tett főpolgármester 99 mozgalmának ügyében.

  • Deák Dániel: Külföldről jöhetett Karácsonyék tisztázatlan eredetű félmilliárdja

Feljelentette az OTP Karácsony Gergely mozgalmát - értesült a Magyar Nemzet. A pénzintézet hamis magánokirat felhasználása miatt lépett.

A főpolgármester mozgalma ugyanis pénzösszegek befizetéséról szóló jegyzőkönyveket juttatott el a bankhoz, amelyekből az derül ki, hogy 2-3 ezer, egy esetben 3800 bankjegyet préseltek ládikákba. A bankjegyek pedig nem egyszer gyűrődés mentesek voltak, újnak tűntek és egymás utáni sorszámúak voltak.

Az OTP szerint a jegyzőkönyvek tartalma nem felel meg a valóságnak.

Karácsony Gergelyék összesen félmilliárd forintnyi támogatást kaptak, ahogy a főpolgármester fogalmazott, mikroadományokból.

Deák Dániel Híradónkban emlékeztetett, 

  • Karácsony először azt állította, nincsen pénz a baloldal kampányában, majd kiderült, hogy volt, méghozzá többmilliárd forint, az ő esetében is, kizárólag az előválasztás első fordulójára nagyjából félmilliárd forintnyi összeget fordított
  • A főpolgármester arról is beszélt, hogy ezt mikroadományozók ezrei dobták össze, de - az elemző közlése szerint - ez is hazugság volt
  • Majd jött az adományládák meséje, de az OTP feljelentéséből kiderül: erről sem volt szó

Az látszik, hogy külföldi forrásokról van szó (...) értelemszerűen ilyenkor a külföldi finanszírozók valamilyen politikai elvárást fogalmaznak meg a balliberális politikusokkal kapcsolatosan

- tette hozzá. 

Teljes beszélgetés: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Számlagyártás mellett cégeltüntetéssel is foglalkozott a letartóztatásban lévő ügyvéd

Számlagyártás mellett cégeltüntetéssel is foglalkozott a letartóztatásban lévő ügyvéd

A nyilvános adatok szerint cégeltüntetésben is jártas Vig Mór. A praxistól eltiltott jogászt a napokban tartóztatta le a bíróság, mert a gyanú szerint több száz milliós számlagyárat üzemeltetett, de a férfi korábban egy nagy csalássorozatban is részt vett. Érdekes ellentmondás, hogy Vig Mór testvére, Vig Dávid eközben jó ideje harcos jogvédőként vezeti a Soros-hálózathoz sorolható Amnesty International Magyarországot.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!