2024. 04. 12. Péntek Gyula napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Belföld

Czeglédy ügyvédi irodájával szerződtek le meglévő szerződések átvizsgálására újonnan megválasztott baloldali polgármesterek

Budapest két kerületi önkormányzata, Erzsébetváros és Rákospalota új polgármestere is a hatmilliárdos költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csaba ügyvédi irodáját bízta meg a meglévő önkormányzati szerződések átvizsgálásával – tudta meg a PestiSrácok.hu. Mindkét kerületben ellenzéki, baloldali politikusok ültek a polgármesteri székbe. Erzsébetvárosban a DK-s Nidermüller Péter, míg Rákospalotán az MSZP politikusa, Németh Angéla. A két politikus szinte azt sem várta meg, hogy a tinta megszáradjon megbízólevelén, máris szaladt Czeglédyhez – akinél alkalmasabbat bizonyára nem is találhattak volna a közpénzek utáni vizsgálódásra. A portál birtokába került megbízólevél szövege szerint a gazdasági bűncselekmények miatt már büntetett, jelenleg súlyos bűncselekményekkel vádolt ügyvéd politikus nem csak az önkormányzati hivatal, hanem szervezetei, sőt gazdasági társaságai szerződéseibe, sőt minden ügyiratába, gazdasági rendszerébe is jogosult belenézni, a dokumentumokról másolatot készíteni.

  • Czeglédy ügyvédi irodájával szerződtek le meglévő szerződések átvizsgálására újonnan megválasztott baloldali polgármesterek

Erzsébetvárosban a Niedermüller Péter által személyesen aláírt megbízólevelet november 5-re datálták és megbízás december végéig szól. 

Szövegezése szerint Czeglédy Csaba és Társai Ügyvédi Iroda feladata az önkormányzati hivatal, az önkormányzati szervek, intézmények és önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok már megkötött, jelenleg is hatályban lévő szerződéseinek áttekintése, megvizsgálása, javaslattétel, valamint a folyamatban lévő jogi ügyek áttekintése. A megbízólevél felmutatásával az ügyvédi iroda (annak gyakorlatilag bármely tagja, hivatalos képviselője) jogosult teljes betekintésre minden ügyiratba, gazdasági rendszerbe. A hivatal, intézmények, cégek helyiségeibe beléphet, dokumentációkat kérhet ki elektronikus úton vagy személyesen, sőt azokról másolatot is készíthet. A birtokunkba került dokumentumból az nem derül ki, hogy mindezért mekkora javadalmazást, kvázi közpénzt fizet ki a polgármesteri hivatal, illetve az önkormányzat. 

 

A PestiSrácok információi szerint Rákospalota polgármestere, Németh Angéla hasonló tartalmú megbízást adott a Czeglédy féle ügyvédi irodának. 

PestiSrácok - Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!