2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Szinbád

Következik:

Szélesvásznú történelem - Szinbád 22:00

Belföld

Csütörtökig tart a kánikula

Újabb hőhullám tört ma az országra, ami várhatóan csütörtökön tetőzik, akár 40 fok közeli maximumokkal. Az országos tisztifőorvos harmadfokú hőségriadót rendelt el ma éjféltől péntek éjfélig, mert három egymást követő napon eléri, vagy meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 fokot. A kánikula az idősek és a keringési betegségben szenvedők szervezetét megterhelheti, de a gyerekekre is veszélyes lehet.

  • Csütörtökig tart a kánikula

Megterhelőbb lesz ez a hőhullám, mint ami június végén volt tapasztalható, mert előtte nem hűlt le igazán a levegő - mondta a híradónk által megkérdezett meteogyógyász.

Nagyon oda kell figyelni az idősek esetén, krónikus betegek esetén, az ő esetükben különösen a keringési betegségekkel, légzőszervi betegséggel élők, szívbetegek esetén nagyon figyeljünk oda, mert az ő esetükben sok rosszullétre számíthatunk, és megnő sztróknak és az infarktusoknak a veszélye is ebben az időszakban.

Pintér Ferenc arra is felhívta a figyelmet, hogy a gyerekek és az idősek - mivel kevésbé érzik a szomjúságot - könnyen kiszáradhatnak. A vízparton nyaralóknak leginkább a bőrvédelemre kell figyelniük a magas UV sugárzás miatt, és arra, hogy felhevült testtel nem szabad a vízbe ugrani, mert ez akár szívmegállást is okozhat.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!