2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Csonka statisztikai adatokkal rukkolt elő Arató a parlamentben

Csak a neki tetsző statisztikai adatokat sorolta Arató Gergely a parlamentben napirend előtt. Hogy teljes legyen a kép a DK-s képviselő által elmondottakat ezúttal Tállai Andrásnak, a pénzügyminiszter helyettesének kellett kiegészítenie.

  • Csonka statisztikai adatokkal rukkolt elő Arató a parlamentben

Arató Gergely szerint a kormány nem költ az egészségügyre. A DK országgyűlési képviselője erről kedden beszélt napirend előtt a parlamentben. A politikus elmondta, Magyarországon egymillió állampolgárra 46 áldozat jut, Csehországban 28, Lengyelországban 24, Szlovákiában pedig 5.

Ez azoknak a hibája, akik hagyták lerohadni az egészségügyet az elmúlt 10 évben, azok hibája, akik későn kezdtek el tesztelni és azok hibája, akik alkalmatlan védőeszközöket juttattak el a kórházakba – jelentette ki Arató.

A nyugdíjakról szólva a DK-politikus Rétvári Bence államtitkárnak azt mondta, ha annyira fáj a Bajnai-kormány által elvett 13. havi nyugdíj, akkor miért nem vezették be az elmúlt 10 évben?

Az ellenzéki képviselő azt is állítja, hogy a magyar kormány semmiféle érdemi támogatást nem nyújt a sok százezer munkanélkülinek, hanem csak manipulálja a statisztikákat.

A DK-felszólalásra a kormány részéről Tállai András válaszolt. Az államtitkár közlése szerint Arató Gergely a halálozási adatok kapcsán „elfelejtette” megemlíteni, hogy egymillió főre vetítve a koronavírus-járványban Szlovéniában 49-en, Romániában 56-an, Ausztriában pedig 71-en hunytak el.

Ennyit a DK statisztikájáról és félrevezetéséről

– mondta a politikus.

Tállai András emlékeztetett, tudni lehet, hogy

a baloldali válságkezelés a megszorításokról szól, előbb elvesznek az emberektől, a családoktól.

Önöknek az fáj, hogy ez a kormány a válságot nem úgy kezeli, mint ahogy önök szeretnék és azért nem úgy kezeli, mert az önök ideje alatt csődbe jutott az egész ország, a gazdaság, a családok és az állam is, de most az a különbség, hogy a mostani válságban az állam költségvetése nincsen csődben, hanem pontosan, hogy egyensúlyban van. Önöknek az fáj, hogy az ország nem állt le, nem szűntek meg a beruházások és nem váltak működésképtelenné az állam által irányított szervek

– mutatott rá Tállai András.

A nyugdíjasokról szólva az államtitkár ismét arra hívta fel a figyelmet, hogy a baloldal úgy gondolta a válságkezelés során el kell venni és el is vettek egyhavi nyugdíjat.

Tállai András kiemelte, az ellenzéknek az fáj, hogy az ország nem állt le, hogy nem kell hitelt felvenni, nem kellett beruházásokat leállítani és nem kell uniós forrásokat átcsoportosítani.

Önöknek az fáj, hogy nem két kézzel szórjuk a segélyeket, hanem azt mondjuk, hogy bértámogatást adunk és a munkahelyteremtésre forrást adunk

– tette hozzá az államtitkár.

 

Arató Gergely és Tállai András felszólalása a parlamentben

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hídpénzbotrány: nyomoz a rendőrség

Hídpénzbotrány: nyomoz a rendőrség

Budai Gyula feljelentése alapján, hivatali vesztegetés gyanújával elrendelte a hídpénzbotránnyal összefüggésben a rendőrség a nyomozást – jelentette be kedden, Facebook-oldalán a fideszes politikus.
Nemzetgazdasági miniszter: 2023 a visszaerősödés éve volt a turizmusban  + videó

Nemzetgazdasági miniszter: 2023 a visszaerősödés éve volt a turizmusban + videó

2023 a visszaerősödés és az új lendületszerzés éve volt a turizmusban. Az idei cél, hogy az ágazat tartós bővülési pályán maradjon, amivel hozzájárulhat a gazdasági növekedéshez. Ennek kulcsa a turisztikai szereplők versenyképessége – hangzott el a turizmus tavalyi eredményeit és idei terveit felsorakoztató miniszteri sajtótájékoztatón.
Újabb fejlesztések a Ludovika Campuson + videó

Újabb fejlesztések a Ludovika Campuson + videó

A kormány másfél évtizedes munkájának eredménye, ahogy ma a Ludovika Campus kinéz – erről a miniszterelnök politikai igazgatója beszélt a Katasztrófavédelmi Speciális Képzési Központ alapkőletételének ünnepségén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!