2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Belföld

Csóka János Pál: A Jobbik egy nácipárt, amellyel nem szabad közösködni

A Jobbik egy nácipárt, így teljesen elfogadhatatlannak tartja az MSZP nemzetiségi tagozatának alelnöke, hogy pártja együttműködést kössön velük. Magyarország élőben című műsorunkban Földi-Kovács Andreának Csóka János Pál arról is beszélt, Karácsony Gergely vállalhatatlan kijelentései oda vezettek, hogy a baloldal kisodródott eredeti útjáról.

  • Csóka János Pál: A Jobbik egy nácipárt, amellyel nem szabad közösködni

 „A neveltetésemről van szó. Én egy baloldali embernek tartom magam, a szüleimtől olyan neveltetést kaptam, ami a baloldalhoz kapcsolódik. Újpesten születtem, úgynevezett zsidó gettó mellett, a Liszt Ferenc utca 14-ben. És ezt az egész megnyilatkoztatást, amit most már az egész szélsőjobb- és a balliberális oldal követ el a választások miatt, hogy egyezségre törekednek, és a választásokon együtt akarnak indulni, én ezt elfogadhatatlannak tartom, mert mi cigányok nem tudunk ezzel azonosulni” – kezdte a Hír TV stúdiójában Csóka János Pál.

Földi-Kovács Andrea azon kérdésére, hogy politikai-stratégiai megfontolások mentén sem elfogadható, hiszen minden ellenzéki politikus elmondja, hogy így jön ki a matematika, így adódik össze a különféle beállítottságú ellenzéki pártok támogatottsága, az MSZP nemzetiségi tagozatának alelnöke visszakérdezett:

Akkor ezek az emberek mitől baloldaliak?

Mint folytatta, „a baloldaliság mindig az elosztási viszonyokról szólt, egy olyan ideológiában, amit a Jobbik követ, ez a nácizmus egyik alapja volt, és visszamehetnénk Gömbös Gyulához is, azt én nem tudom elfogadni cigány létemre, hogy egy olyan párttal szövetkezzek, amely minket, cigányokat harmadrendű polgároknak tartanak, például Magyarországon, vagy bárhol Európában a cigányságot.”

„Ez nem lehet, ez nem baloldaliság. A baloldaliságnak van egy törekvése. Az volna a rendes, helyes út, ha mindig arra törekedne, hogy olyan programokkal áll elő, amivel szociálisan, oktatási, vagy bármilyen szinten emelné a lakosság életszínvonalát – nekünk is, romáknak” – húzta alá Csóka János Pál.

Hangsúlyozta, azzal a beszélgetéssel, amit „Karácsony úr csinált”, kisodródott erről az útról a szocialista párt, valamint a baloldali pártok.

Elmondta, nem vonja vissza az általa jegyzett közleményt annak ellenére, hogy Karácsony Gergely, a Párbeszéd politikusa már bocsánatot kért vállalhatatlan kijelentése miatt. „Nem vonhatom vissza, egyszer megadtam ezt a közleményt, és én úgy érzem, jogosan, nem csak a magam nevében, hanem sok ember nevében tettem ezt a közleményt, mert beszélgettünk előtte és nagyon sok embernek ez elfogadhatatlan […], voltak falun a támadások, vonulgatások és ezek az emberek úgy nyilvánultak meg, hogy a romák másodrangú, harmadrangú emberek, »szétütöm a pofáját«. Kik ezek az emberek? Ezek nem emberek” – vélte az MSZP nemzetiségi tagozatának alelnöke.

„Ha egy politikus bocsánatot tud kérni a nagy nyilvánosság előtt, akkor én ezt elfogadom, nem tehetek mást, én nem Jézus vagyok, hogy döntsek ebben, hogy elfogadom, vagy nem” – felelte arra a műsorvezetői kérdésre, hogy miként látja, hogy a Párbeszéd politikusa megkövette azokat, akiket megbántott.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Magyarország csodálatos példát mutat, mert kiáll mindazért, ami fontos, csodálatos szövetséges, ihletet ad az amerikaiaknak - mondta a CPAC Foundation elnöke csütörtökön Budapesten, a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) első napján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!