2020. március 29.,
vasárnap, Auguszta napja

Karácsony: Súlyos hibát követtem el

Hír TV

2019. február 12., kedd 16:24, frissítve: kedd 22:10

Súlyos hibát követett el Karácsony Gergely – ezt a saját közösségi oldalára írta ki – hozzátéve, hogy bocsánatot kér mindenkitől, akit megbántott.

Csak a Mazsihisz és a Zsidó Világszövetség elítélő nyilatkozatai után kért bocsánatot Karácsony Gergely, a baloldal közös főpolgármester jelöltje. A Párbeszéd politikusa a Hír TV-ben mondta azt, hogy nem tartja nácizmusnak a Jobbik korábbi antiszemita megnyilvánulását, a zsidó képviselők listázását. Karácsony Gergely az Echo TV Informátor című műsorában azt mondta: bocsánatot kér szavaiért, de ennek ellenére továbbra is együttműködne a Jobbikkal. A baloldal közeledését a szélsőséges párthoz a napokban ítélte el a Zsidó világkongresszus elnöke, és a Mazsihisz is.

„Én voltam az első Magyarországon, aki a Jobbikkal technikai koalícióról beszélt. Együtt lehet dolgozni mindenkivel, de nyilván ennek is megvannak a a maga erkölcsi alapjai. Nyilvánvaló, hogy volt egy rossz mondatom ezzel kapcsolatosan, de azt gondolom, hogy aki érteni akarta amit mondtam, az értette, aki nem akarta érteni, az nem értette. Én elkövettem egy hibát, ezért elnézést kértem sokszor, most újra megteszem, de az nem kérdés, hogy a Jobbikkal akkor tudunk együttműködni, hogyha világos választóvonalat húznak a múltjuk és a jelenük közé” – mondta.

Tekintsék meg Karácsony Gergely döbbenetes kijelentését: