2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Csempészcigarettát árultak egy dohányboltban

Több mint kétszáz szabálytalanságot talált a trafikokban az adóhatóság. Volt olyan dohánybolt, ahol csempészcigarettát árultak.

A Magyar Nemzet szerint az elmúlt időszakban 2600 ellenőrzést tartott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A jogsértések miatt 25 millió forint bírságot szabtak ki. A legtöbb helyen adminisztrációs hiányosságokat találtak, de több helyen is a meghatározottnál drágábban adták a dohányárut. A NAV szóvivője szerint olyan szabálytalanságot nem találtak, ami miatt be kellett volna zárni egy trafikot.

„Ezek csekélyebb mértékű adminisztratív szabálytalanságok voltak, ilyen például, hogy a készleteknek szabálytalan volt az átadás-átvétele, de volt olyan, hogy az elhelyezendő cégér hiányát állapították meg a kollégák – közölte Suller Attila, hozzátéve: – De előfordult az is, hogy tovább tartott nyitva, mint ahogy azt az engedélye szerint megtehette volna. Sajnos volt olyan is, hogy olyan dohányterméket árusított, amelyen nem volt magyar adójegy. A pénzügyőrök eljárást indítottak minden esetben, de összességében olyan súlyú szabálytalanságra nem akadtak, amely azt vonta volna maga után, hogy be kelljen zárni a trafikot” – tette hozzá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szóvivője.

Szeptemberben egyébként csaknem ötvenmilliárd forint folyt be a dohánytermékek jövedéki adójából és áfájából.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Üzenet David Pressmannek + videó

Üzenet David Pressmannek + videó

Nem igaz, hogy Magyarországon antiszemitizmus lenne - jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Bayer show-ban, David Pressman amerikai nagykövet azon szavaira, miszerint a kormány az antiszemitizmust bátorítja.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!