2020. február 23.,
vasárnap, Alfréd napja

Csekély azoknak a száma, akik hasznos tagjai a társadalomnak

Hír TV

2019. március 5., kedd 20:25, frissítve: kedd 22:36

A Németországba érkező migránsok alig ötöde végez hasznos munkát, a többiek csak a szociális rendszert terhelik, vagy a bűnözési statisztikát rontják – jelentette ki a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Földi-Kovács Andrea kérdésére Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég Alapítvány szakértője.

Csődöt mondott a németek migrációspolitikája - állítja a Századvég Alapítvány. Legfrissebb elemzésük szerint az illegális bevándorlók hosszabb távon a német gazdaság versenyképességét és a jóléti államot is veszélybe sodorhatják.

„Több államot is lehetett volna vizsgálni, a Századvég döntése azért esett Németországra, mert ahogy írtuk is, egyfajta állatorvosi lónak tekintjük. 2015 után a Willkommenskultur meghirdette Angela Merkel, lassan négy év távlatából úgy gondoltuk, hogy érdemes megnézni, hogy milyen következményei vannak ennek a politikának. Azt gondolom, hogy summás kijelentéseket is lehet tenni ennyi idő után, hogy sikeres vagy sikertelen – mi az utóbbira helyezkedünk” – jelentette ki a Hír TV-ben a Századvég Alapítvány jogi szakértője.

Kitért rá: ha csak ezt a rövid, 2015 utáni intervallumot tekintjük, akkor megállapítható, hogy születtek hibás politikai döntések, így a schengeni-határ felfüggesztése, a honvédség felemás bevetése, a rendőrség tekintetében olyan parancsok, hogy a migráns-elkövetőket kisebb súlyú bűncselekményeknél inkább engedjék el.

Az államigazgatást áthatotta egy rendkívül kártékony szemlélet, így a bíróságokat is. Jöttek az álházasságok, a keresztény hitre való, nem valós áttérések a muszlimok részéről. A nagyvállalatok is hibásan álltak a kérdéshez, azt remélték, hogy akik beérkeznek, majd a munka világát erősítik, ehhez képest egyötöde a beérkezettnek hasznos munkát végez, a többiek a szociális alrendszert terhelik, vagy a bűnözési statisztikát rontják, mutatott rá a szakértő stúdiónkban.