2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Csekély azoknak a száma, akik hasznos tagjai a társadalomnak

A Németországba érkező migránsok alig ötöde végez hasznos munkát, a többiek csak a szociális rendszert terhelik, vagy a bűnözési statisztikát rontják – jelentette ki a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Földi-Kovács Andrea kérdésére Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég Alapítvány szakértője.

  • Csekély azoknak a száma, akik hasznos tagjai a társadalomnak

Csődöt mondott a németek migrációspolitikája - állítja a Századvég Alapítvány. Legfrissebb elemzésük szerint az illegális bevándorlók hosszabb távon a német gazdaság versenyképességét és a jóléti államot is veszélybe sodorhatják.

„Több államot is lehetett volna vizsgálni, a Századvég döntése azért esett Németországra, mert ahogy írtuk is, egyfajta állatorvosi lónak tekintjük. 2015 után a Willkommenskultur meghirdette Angela Merkel, lassan négy év távlatából úgy gondoltuk, hogy érdemes megnézni, hogy milyen következményei vannak ennek a politikának. Azt gondolom, hogy summás kijelentéseket is lehet tenni ennyi idő után, hogy sikeres vagy sikertelen – mi az utóbbira helyezkedünk” – jelentette ki a Hír TV-ben a Századvég Alapítvány jogi szakértője.

Kitért rá: ha csak ezt a rövid, 2015 utáni intervallumot tekintjük, akkor megállapítható, hogy születtek hibás politikai döntések, így a schengeni-határ felfüggesztése, a honvédség felemás bevetése, a rendőrség tekintetében olyan parancsok, hogy a migráns-elkövetőket kisebb súlyú bűncselekményeknél inkább engedjék el.

Az államigazgatást áthatotta egy rendkívül kártékony szemlélet, így a bíróságokat is. Jöttek az álházasságok, a keresztény hitre való, nem valós áttérések a muszlimok részéről. A nagyvállalatok is hibásan álltak a kérdéshez, azt remélték, hogy akik beérkeznek, majd a munka világát erősítik, ehhez képest egyötöde a beérkezettnek hasznos munkát végez, a többiek a szociális alrendszert terhelik, vagy a bűnözési statisztikát rontják, mutatott rá a szakértő stúdiónkban.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!